Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Instalace nové rekuperační větrací jednotky v Masarykově základní a mateřské škole Nezamyslice

ZŠ a MŠ Nezamyslice při přístavbě nového objektu pro první stupeň ve svých třídách nainstalovali sedm větracích jednotek DUPLEX 850 Inter.

ZŠ a MŠ Nezamyslice při přístavbě nového objektu pro první stupeň se ve třídách naistalovalo sedm větracích jednotek DUPLEX 850 Inter
ZŠ a MŠ Nezamyslice při přístavbě nového objektu pro první stupeň se ve třídách naistalovalo sedm větracích jednotek DUPLEX 850 Inter

Tyto rovnotlaké větrací jednotky přivádí do třídy čerstvý vzduch a zabraňují tak zvyšování koncentrace CO2. Objednatel si na vlastní přání nechal zpracovat a vyrobit atypické zakrytí jednotek, které se lépe hodí do nového interiéru. Funkčnost jednotek není nijak omezena.

Patentované jednotky DUPLEX Inter obsahují pružně uložené EC ventilátory, protiproudý výměník tepla, výsuvný filtr přiváděného a odváděného vzduchu, by-pass přiváděného vzduchu, samotahové uzavírací klapky na sání a výfuku vzduchu do exteriéru, integrované tlumiče hluku a modul špičkové regulace RD5. Bezodtoková vana kondenzátu je vyhřívaná elektrickým článkem s automatickým spínáním, díky tomuto řešení není potřeba jednotku připojovat k odvodu kondenzátu. V horní části jsou pak umístěny tlumiče hluku, stropní nastavitelné žaluzie tryskového přívodu vzduchu, filtr odsávaného vzduchu a integrované čidlo CO2.

Plášť skříně je z lakovaného plechu ve dvou základních barvách – stříbrná a bílá (RAL 9006, RAL 9001). Izolace je pláště je tvořena minerální izolací, přístup do jednotky je zajištěn čelními dveřmi.

Volitelně jsou jednotky dodávány s obkladovými deskami lamino tl. 18 mm ve 3 volitelných dezénech foto dýhy (Dub přírodní, Buk přírodní, Dub Bardolino). Samozřejmostí je široká škála volitelného příslušenství jako jsou: elektrický vestavný předehřívač a dohřívač, fasádní kombinovaná žaluzie a zákryt potrubního propojení s exteriérem.


ATREA s.r.o.
logo ATREA s.r.o.

Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku 1990 snižování energetické náročnosti provozu vzduchotechnických zařízení, hlavně uplatněním moderních rekuperačních výměníků, dokonalé vestavěné regulace a postupný přechod na plně ...

 
 
Reklama