Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Preventivní opatření v době koronavirové: chytré větrání

Na vaše zdraví i náladu má vliv kvalita vzduchu. Abyste se v místnostech cítili příjemně, je potřeba pravidelně a správně větrat, což za vás obstará autonomní ventilační systém.

Proč je důležité větrat?

Základem každého zdravého domova je čistý vzduch. V prostorách, ve kterých dlouho nevětráte, brzy dojde k poklesu hladiny kyslíku, a naopak ke zvýšení hladiny CO2 (oxidu uhličitého), což se na člověku projeví například únavou nebo bolestmi hlavy. V nedostatečně větraných místnostech však může dojít i k hromadění choroboplodných zárodků, sporů plísní a dalších škodlivých látek. Hygienici v dnešní situaci doporučují větrat více než kdy dříve, a to v pravidelných intervalech.

O správné a pravidelné větrání se nemusíte starat

Na pravidelné větrání se snadno zapomíná, a ne každý zná pravidla správného větrání. S pravidelností i správným postupem větrání vám pomůže inteligentní systém od Loxone. Chytrá regulace ventilace a rekuperace dokáže na základě vlhkosti a úrovni CO2 udržovat v místnosti optimální kvalitu vzduchu po celý den.

Inteligentní řízení teploty šetří vaše náklady i životní prostředí. Dokáže s ohledem na vaše zvyklosti, ale i venkovní teplotu začít chladit či topit tak, abyste se v místnosti cítili vždy příjemně a dýchali čerstvý vzduch. Aplikace vás upozorní na údržbu, ale také díky ní můžete sledovat statistiky a technologii dálkově ovládat.


Loxone s.r.o.
logo Loxone s.r.o.

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace... vše ...

 
 
Reklama