Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Video-seminář Bezpečný provoz klimatizací a vzduchotechnických zařízení v období epidemie

Připravujeme pilotní projekt video-seminář Bezpečný provoz klimatizací a vzduchotechnických zařízení v období epidemie kde seznámíme posluchače s důležitými faktory ovlivňující návrh a provoz vzduchotechnických zařízení v období epidemie, a to nejen při epidemii „koronavirové“, ale i např. chřipkové.

Znalec v oboru vzduchotechnických a klimatizačních zařízení doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D. bude odpovídat na moderátorem Zdeňkem Junákem položené otázky:

  • Jaké jsou mechanismy přenosu zejména virových a bakteriálních mikroorganismů?
  • Jsou stávající systémy vzduchotechniky standardně dimenzovány svou skladbou, režimem apod. pro bezpečný provoz vzduchotechnických zařízení v době šíření epidemie?
  • Mají tlakové poměry v budově vliv na šíření patogenních mikroorganismů?
  • Jak má vypadat ideální vzduchotechnické zařízení, které brání šíření virů a bakterií v době epidemie?
  • Jaké jsou vhodné filtry do vzduchotechnických zařízení, aby zbránily proniku epidemiologického materiálu?
  • A mnoho dalších.

Otázky se vztahují jak k návrhu, realizaci a provozu těchto zařízení, tak i k otázkám souvisejícími s možností provozu stávajících vzduchotechnických systémů, které nejsou primárně určeny pro větrání v těchto specifických obdobích.

O termínu zveřejnění na stránkách www.cechtop.cz, www.tzb-info.cz budete předem elektronicky informováni, neváhejte nám zaslat Vaše dotazy které rádi zařadíme do programu.


Cech topenářů a instalatérů ČR
logo Cech topenářů a instalatérů ČR

Odborné vzdělávání, kurzy a odborné publikace. Tvorba a vydávání odborných publikací Topenářské příručky, Topenářských svazků (TS) a Topenářských pravidel (TP) a cechovního časopisu pro tepelnou techniku a instalaci pod názvem CTI INFO. Účelem a cílem ...

 
 
Reklama