Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inovované provedení střešní přetlakové klapky DEK-V-LK6

Společnost TROX představuje inovované provedení střešní světlíkové přetlakové klapky DEK-V-LK6 resp. DEK-V-DK6. Výsledkem je produkt, který spojuje výhody původního řešení a nabízí více variant při požadavku na vyšší průtoky vzduchu v CHÚC.

Tlak regulující klapka reguluje přetlak na schodišti zcela samočinně, bez pomocné el. energie. Tento prvek je zásadním článkem celého systému, který rozhoduje o účinnosti ochrany unikajících osob.

Do dosažení požadovaného přetlaku zůstává klapka uzavřena, při dalším vzestupu tlaku se regulující klapka otevírá právě natolik, aby uniklo přebytečné množství vzduchu a na schodišti byl stále udržován předepsaný požadovaný přetlak. Tím je zajištěna chodba nebo schodiště bez kouře. Nedochází také k dlouhodobému překročení maximálně přípustného přetlaku, který by znesnadňoval otevření dveří do únikových cest a tím zabraňoval možnosti úniku osob z budovy do bezpečí.


  • Patentově chráněný regulační mechanismus
  • Požadovaný přetlak lze přenastavit na místě při zaregulování
  • Kompaktní řešení pro přímou instalaci na střechu
  • Možnost doplňkové funkce provozního větrání nebo prosvětlení CHÚC
  • Maximální možný objemový průtok vzduchu až 41.000m3/h
  • Splňuje veškeré požadavky ČSN EN 12 101-6

Trox Austria GmbH, organizační složka
logo Trox Austria GmbH, organizační složka

Firma Trox, založená v roce 1951, zaujímá díky svým letitým zkušenostem a zaměstnancům s vysokou technickou odborností přední místo na poli výrobců vzduchotechnických a klimatizačních komponentů. Díky svému vývojovému centru se řadí mezi inovativní firmy ...

 
 
Reklama