Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Adiabatické chlazení = ideální řešení v boji s úmorným vedrem na pracovišti

Snížená produktivita práce, únava, ospalost a zdravotní potíže pracovníků, to vše jsou důsledky vysokých teplot, které se kumulují v průmyslových halách mnohdy už během jarních měsíců.

NA JAKÉM PRINCIPU FUNGUJE ADIABATICKÉ CHLAZENÍ?

Jak je známo, lidské tělo se ochlazuje pocením – procesem, kdy je tělesné teplo odváděno odpařením potu. Vysoká relativní vlhkost však snižuje rychlost odpařování a lidské tělo je tak delší dobu vystaveno přehřátí. Tento stav má za následek únavu, snížení produktivity a vyšší nemocnost.

Odpařovací chlazení AD snižuje teplotu v hale, přičemž ovlivňuje také vlhkost vzduchu. Tímto způsobem dokáže zajistit komfortní podmínky v hale a eliminovat tak rizika jako je například přehřátí organizmu či kolaps. Navíc přispívá k efektivnějšímu proudění vzduchu, což lidské tělo v horkých dnech vnímá pozitivně.

Více informací na www.robur.cz


ROBUR, s.r.o.
logo ROBUR, s.r.o.

Firma Robur s.r.o. byla založena v roce 1993 jako výhradní obchodní partner italské značky Robur v České republice a na Slovensku. Zajišťuje dodávky, prodej a servis plynových vytápěcích jednotek, plynových absorpčních tepelných čerpadel a ostatních ...

 
 
Reklama