Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nečistý vzduch nám zpomaluje mozek

To že neustálé emise skleníkových plynů vedou ke klimatickým změnám víme už dávno. Málo kdo si ale uvědomuje i další důsledky těchto emisí. Pokud nezměníme svoje návyky, týkající se bydlení budou z nás do konce století podle kalifornských vědců hlupáci!

Koncentrace oxidu uhličitého totiž neroste jen ve venkovním prostředí, ale především také ve vnitřním prostředí škol, kanceláří a hlavně našich domovů. Do roku 2100 se podle současných propočtů až ztrojnásobí a dosáhne hodnoty okolo 1400 ppm.

Tato hodnota má neblahý dopad na náš mozek. Pokud totiž dýcháme vysoký obsah CO2 jeho hladina v krvi stoupá, tím zároveň klesá množství kyslíku, které se dostává do mozku. Podle spoluautorky studie Anny Schapirové způsobí uvedená hodnota oxidu uhličitého poškození řady duševních schopností, například základní rozhodovací schopnost se může snížit až o 25 procent a strategické myšlení až o polovinu.

Proto myslete již nyní na budoucnost svoji i svých potomků a dopřejte svým domovům dostatečnou výměnu vzduchu za pomoci řízeného větrání. Více o větracích systémem se můžete dočíst například na stránkách www.inventer.cz, což jsou stránky jednoho z nejpřednějších výrobců a prodejců decentrálních větracích systémů se zpětným ziskem tepla.


A - INVENT s.r.o.
logo A - INVENT s.r.o.

Decentrální - bezpotrubní - systém řízeného větrání s rekuperací - zpětným ziskem tepla - na bázi HIGHT-TECH keramického výměníku. A-INVENT s.r.o. je výhradním dovozcem inVENTeru pro ČR a SR.

 
 
Reklama