Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vybíráme klimatizaci do interiéru - jaký druh zvolit?

V horkých letních dnech se spousta lidí rozhodne pro pořízení klimatizace Při výběru je důležité zvážit kritéria jednotlivých druhů a rozhodnout se správně. Představme si některé druhy klimatizací.

Klimatizace mobilní: Cenově dostupná varianta, kterou lze jednoduše nainstalovat a následně obsluhovat. Je vhodná zejména do bytů, kde nelze provádět žádné stavební úpravy. Jejím největším handicapem je hlučnost.

Klimatizace splitové: Jsou dražším řešením, nicméně nabízejí mnoho zajímavých funkcí. Lze je snadno ovládat například přes mobilní aplikaci. Co se týče hluku, tak v tomto směru excelují, oproti mobilním klimatizacím jsou skoro bezhlučné. Instalace je ve srovnání s mobilními klimatizacemi náročnější, vyžaduje odborné zapojení.

Klimatizace multisplitové: U tohoto druhu klimatizace je na jednu venkovní jednotku napojen větší počet vnitřních. Lze s nimi ochladit více místností zároveň, jinak mají podobné vlastnosti jako klimatizace splitové. Jsou vhodným řešením zejména pro rodinné domy či větší firemní budovy.


Centrum Vytápění - RJ Trading s.r.o.
logo Centrum Vytápění - RJ Trading s.r.o.

Internetový obchod s širokou nabídkou kotlů, krbových kamen, tepelných čerpadel, kachlových kamen, sporáků na tuhá paliva, vysavačů popela ad. Poskytujeme odborné i dotační poradenství. Vzorková prodejna v Táboře.

 
 
Reklama