Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Centrální či decentrální rekuperace? Co je pro mě to pravé? Poradíme!

Při hledání systémů pro řízené větrání narazíme na nepřeberné množství nabídek. Jak se v nich orientovat? Máme pro Vás 4 obecné tipy, jak si vybrat rekuperaci na míru.


1. Centrální s potrubím pro rozvod vzduchu, decentrální bez nich

Centrální rekuperace je zpravidla umístěna v technické místnosti, odkud je rozveden systém potrubních vzduchovodů do celého domu. S potrubním systémem se musí počítat již při projektování domu. Decentrální rekuperace je vsazena přímo do obvodové stěny. Instalace je jednoduchá a nevyžaduje žádné větší zásahy do budovy. Kutilové ji zvládnou i svépomocí.

2. Decentrální = levnější řešení

Při realizaci decentrální rekuperace si nesáhnete tak hluboko do kapsy. Jedná o levnější investici.

3. Pro větrání jedné konkrétní místnosti decentrální

Pokud není třeba větrat celý dům, zaměřme se alespoň na místnosti, ve kterých trávíme většinu času (například ložnice či pracovny). Pokud potřebujeme vyřešit větrání jen jedné místnosti, je decentrální rekuperace vhodným řešením.

4. Údržbu decentrální zvládne každý

Systém potrubí centrální rekuperace je nutné pravidelně čistit, jinak se vzduchovody mohou stát trvalým bydlištěm bakterií a plísní. K tomu je třeba pozvat firmu, která potrubí vyčistí. Decentrální rekuperace se čistí snadněji. Pro zachování hygienického provozu stačí čas od času koupit za pár korun nový filtr.

Pokud i po přečtení našich typů váháte, který rekuperační systém je pro Vás ten pravý, obraťte se na nás. Jsme výhradní dovozce rekuperací značky Seventilation a rádi Vám poradíme s výběrem vhodné rekuperace pro Váš domov. Kontaktujte nás, napište email (info@seventilation.cz) nebo zavolejte (725632460). Rádi se Vám budeme věnovat.

Více na www.seventilation.cz


SEVENTILATION
logo SEVENTILATION

Decentrální rekuperace – větrání se zpětným získáváním tepla. Moderní a kvalitní systém větrání, jednoduchý na instalaci. Větrá, izoluje, filtruje, likviduje plísně a vlhkost a má vysokou účinnost. SEVI 160 Plus patří ke špičce mezi systémy řízeného ...

 
 
Reklama