Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Problém s kondenzátem při větrání koupelny

Všude, kde je delší vertikální odtahové potrubí od ventilátoru a kde klesá teplota pod hodnotu teploty rosného bodu (např. půda, nevytápěné chodby atd.), hrozí velké riziko vzniku kondenzátu.

Okruží na záchyt kondenzátu AIRFLOW

Kondenzát se vytváří vždy vně i uvnitř daného odtahového potrubí. Vnější orosení není tak problematické, i když případné vlhké fleky na stropu nebo na podhledu nepůsobí moc esteticky. Podstatně větší problém je uvnitř potrubí, kdy kondenzát stéká do místa, kde je instalován ventilátor a s vysokou pravděpodobností jej nevratně poškodí.

Nastíněný problém plně eliminuje naše okruží za záchyt kondenzátu. Největší výhodou okruží je rychlá a jednoduchá montáž, a to i do stávajícího potrubního systému. Současně odpadá požadavek na kompletní izolaci celého odtahového potrubí, která je finančně i časově hodně náročná.

Nejčastěji se dnes setkáváme se třemi velikostmi potrubí D100, D125 a D150 mm, které se obvykle volí s ohledem na použitý ventilátor a odsávané množství vzduchu.

Protože praxe poslední let nám ukázala, že při montáži základních VZT rozvodů se stále více využívá i „odpadního“ potrubí (typ KG – oranžové barvy), které má pro výše uvedené průměry odlišné rozměry než originální VZT potrubí (bílé), nabízíme nyní okruží vždy v páru pro vybranou velikost a navíc barevně rozlišené.


AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha
logo AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha

Designové ventilátory ICON, přístroje pro VZT: anemometry, mikromanometry, Prandtlovy sondy, teploměry a termočlánková čidla, vlhkoměry, zvukoměry, ProHood, měření CO₂, MaR: čidla, snímače, převodníky. Odborná školení VZT. Servis a kalibrace.

 
 
Reklama