Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč a jak vracet zpět vlhkost v bytech s decentrálním řešením větrání

Období sucha je paradoxně zima. A ta se blíží. Vy se ale na ni můžete klidně vykašlat. Větráním se zpětným ziskem tepla a vlhka ve svém objektu si zajistíte optimální klima. Jak a proč?

Recuair je tu proto, aby se vám dobře bydlelo a dýchalo.
Jak řeší DC 40 decentrální rekuperační jednotka zpětný zisk a optimalizaci vlhkosti?

DC 40 vyrábíme ve třech typech.

DC 40 Polar, toto označení patří jednotce s inovativním otočným protiproudým křížovým výměníkem. Zpětný zisk vlhka je realizován při otočení výměníku. Těsnost tohoto otočení, zajišťující nesměšování příchozího a odchozího vzduchu je zajištěna speciální konstrukcí jednotky z EPP a splňuje pohodlně normu.

DC 40 Entalpická, je osazena membránovým výměníkem, který znáte z většiny kvalitních centrálních rekuperačních jednotek. Tam zpětný zisk vlhka probíhá průchodem vodních par skrz speciální membránu do příchozího vzduchu. Prochází jen voda, opět je zajištěn hygienický provoz. Ale to není jediné, jak lze vlhkost v domě, bytě, kanceláři řídit. Prostou změnou otáček vzduchu více vyměníte, nebo naopak pozdržíte v objektu. I tak lze regulovat teplo a vhkost. To lze u všech jednotek Recuair, ale také je to jediná možnost jak řídit vlhkost u DC 40 H. Zákazník tak získává na výběr z několika variant, které jsou cenově odlišné.

Nesmíme zapomenout, že každá stavba je jiná a také je jiný provoz uvnitř. Dobře vyladit větrací systém není až tak těžké, jen je potřeba vzít do úvahy například i to, že zimní a letní období je jiné z hlediska obsahu vodních par.

V panelácích je často až nezdravě sucho, často se projeví ve formě kašle, alergií, astmatických záchvatů, ale i jen stárnutí kůže, vypadávání vlasů, a celková dehydratace není nic příjemného. Víte, že už 5% dehydratace způsobuje zmatenost? To říkají lékaři, zkušenosti obyvatel panelových domů potvrzují minimálně potíže v oblasti průdušek a hlasivek.

Recuair je kvalitním, cenově dostupným řešením zdravého vnitřního protředí jak pro rekonstrukce, tak i pro novostavby bytových domů. Pokud uvažujete o zlepšení vašeho života, nebo života vašich nájemníků, zákazníků, nechte si zpracovat návrh osazení a seznamte se s výhodami větrání se zpětným ziskem tepla a vlhka od českého výrobce Recuair.


Recuair s.r.o.
logo Recuair s.r.o.

RECUAIR s.r.o. je tu proto, aby se v bytech dobře dýchalo. Ve spolupráci s UCEEB a za pomoci spolufinancování EU vyvíjí a vyrábí (ISO 9001) jednotky k větrání bytů se zpětným ziskem tepla a vlhka, při vysoké účinnosti a zachování provozu bez předehřevu až ...

 
 
Reklama