Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Klimatizace ne jen na chlazení objektů, ale i na vytápění objektů

S kvalitní klimatizací je možné objekt jak vychladit na příjemnou teplotu, tak i vytopit na komfortní teplotu. V případě funkce topení funguje klimatizace jako tepelné čerpadlo vzduch - vzduch.

Vzhledem k rostoucím venkovním teplotám během letního období v posledních několika letech, jsou klimatizace čím dál více žádané jak v novostavbách, tak dodatečně montované ve stávajících objektech. Velký výhoda klimatizací spočívám v tom, že kromě chlazení dokáží za velice příznivých provozních nákladů i vytopit objekt na komfortní teplotu.

Nedoporučujeme ale pro vytápění používat pouze klimatizace. Klimatizace jsou vhodné pro vytápění např. při přechodných obdobích mimo topnou sezónu, kdy se venkovní teploty pohybují nad bodem mrazu. Většina výrobců klimatizací však garantují funkci vytápění až do venkovních teplot -15 °C, ale obecně se snižující se teplotou klesá i topný faktor. Z našeho pohledu je klimatizace vhodné kombinovat s elektrickými topnými kabely, kde je jak pro topení, tak pro chlazení využívána snížená sazba za elektřinu.

Je možné připojit více vnitřních klimatizací na jednu venkovní jednotku, čímž ušetříme prostor pro instalaci dalších venkovních jednotek klimatizací. Tento způsob se nazývá Multisplit.

V případě žádosti o cenovou nabídku na montáž klimatizace nás prosím kontaktujte na technik@elmaterm.cz


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 
Reklama