Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pracujte i vy na čerstvém vzduchu

V kanceláři, kde je přítomný větší počet lidí, se mohou aerosoly kontaminované viry velmi rychle šířit a zvyšovat tím riziko přenosu infekce.


Pravidelná výměna vzduchu je nezbytná, při ní ale dochází k rychlému ochlazení interiéru. Decentrální větrací systém umožňuje pravidelné větrání, přičemž zajištuje příjemné klima v kanceláři.

V kanceláři, kde probíhá práce a živá diskuze, rychle stoupá koncentrace CO2. To může vést ke ztrátě soustředění a bolestem hlavy, ale také ke zvýšení rizika přenosu infekčních chorob.

Kancelářské prostory musí být navrženy tak, „aby bylo množství vyměňovaného vzduchu 25m³/h na osobu nebo byla minimální výměna vzduchu 0,5/h-1“. Aby bylo co nejvíce minimalizováno nezbytné nárazové větrání v cyklech a s ním spojené ochlazování kanceláří, doporučujeme pravidelnou výměnu vzduchu pomocí nuceného větrání se zpětným ziskem tepla.

Jedním z nejúčinnějších decentrálních větracích přístrojů pro tyto účely je větrací přístroj značky inVENTer konkrétně typ iV-Office. Tento přístroj je vybavený optimalizovaným ventilátorem Xenion® EFP (Enhanced Fan Power = vylepšený výkon ventilátoru) se zvýšenou rychlostí otáček zajišťuje plus výkon, který znamená objem průtoku vzduchu až do 90 m³/h. Současně tento ventilátor splňuje vysoké požadavky normy S2 EN 13141-8.

Speciální akustická ochrana z Inventinu® u přístroje iV-Office zaručuje výjimečně tichý chod a provozní hlučností od pouhých 20 dB(A). Akustická izolace navíc poskytuje ochranu proti vniku hluku z venkovních prostorů, a to v hodnotě do 52 dB(A).

Velký integrovaný keramický výměník s voštinovou konstrukcí umožňuje přístroje iV-Office zpětný zisk tepla až 88 % (na základě normy EN 13141-8). Ve spojení s nízkou spotřebou elektrické energie na provoz maximálně 5 W je tento přístroj zařazen do energetické třídy A+/A.

Více se dozvíte na webových stránkách www-inventer.cz firmy A – INVENT s.r.o. výhradního dovozce těchto větracích systémů nebo na si pro ně napište na info@inventer.cz


A - INVENT s.r.o.
logo A - INVENT s.r.o.

Decentrální - bezpotrubní - systém řízeného větrání s rekuperací - zpětným ziskem tepla - na bázi HIGHT-TECH keramického výměníku. A-INVENT s.r.o. je výhradním dovozcem inVENTeru pro ČR a SR.

 
 
Reklama