Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Valeo vybavuje 250 autobusů zajišťujících svozovou dopravu svých zaměstnanců po celém světě technologií proti Covid-19

Valeo osazuje 250 autobusů svážející zaměstnance do svých výrobních závodů unikátní technologií UV Purifier eliminující bakterie a viry, včetně obávaného Covid-19. Ta by měla více než 25 000 zaměstnancům zajistit cestu do práce a domů v optimálních zdravotních a bezpečnostních podmínkách.

Valeo zajišťuje svozovou autobusovou dopravu v Americe (Mexiko a Brazílie), Asii (Indie, Indonésie, Japonsko a Thajsko) a v Evropě (Španělsko, Maďarsko, Polsko, Česká republika, Rumunsko a Turecko).

Čistička vzduchu Valeo UV Purifier je v současné době nejvýkonnějším systémem sterilizace vzduchu na světě určený pro městské a zájezdové autobusy. Eliminuje více než 95 % virů, včetně Covid-19. Jeho účinnost proti SARS CoV2 vědecky prokázala frankfurtská fakultní nemocnice a Německý institut pro laserové technologie v medicíně a metrologii na Univerzitě v Ulmu (ILM).

UV čistička je kompatibilní se všemi typy autobusů, bez rozdílu toho, zda jsou či nejsou osazené klimatizací. Dá se namontovat jak do nových autobusů, tak i do starších, které už jezdí po silnici. Technologie Valeo založená na ultrafialovém záření funguje jako baktericid i germicid současně, takže zabíjí mikroby, viry i patogeny. A to pomocí unikátního „světelného labyrintu“, kterým proudí vzduch. Čistící paprsky přitom zůstávají výhradně uvnitř zařízení, takže cestující jim v žádném případě nejsou vystaveny.

Valeo je světovým lídrem v klimatizačních a ventilačních systémech vozidel. Jeho řešení zlepšující kvalitu ovzduší v interiéru se snaží učinit přepravu cestujících bezpečnější, což je i jedno z klíčových inovačních zaměření skupiny.

Pro Valeo je ochrana zdraví a bezpečnosti svých zaměstnanců nejvyšší prioritou. Všechny pobočky po celém světě, ať už jsou to výrobní závody, výzkumná centra či kanceláře, dodržují zpřísněná hygienická nařízení, díky čemuž přispívají k zamezení nekontrolovaného šíření viru.

Více informací

 
 
Reklama