Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podpora nulových emisí uhlíku

Společnost Trane navazuje spolupráci se společností Honeywell při zajišťování úspory nákladů v oblasti nízkouhlíkového tepla a energie za účelem podpory cílů čistých nulových emisí uhlíku ve Skotsku

Projekt oblastní tepelné sítě vyvinutý v partnerství se společností Scottish Water Horizons a radou města Stirling s podporou programu Low Carbon Infrastructure Transition Programme (LCITP, Program přechodu na nízkouhlíkovou infrastrukturu) skotské vlády využívá řadu obnovitelných zdrojů energie včetně odpadních vod z čistírny odpadních vod ve městě Stirling.


Projekt může ročně ušetřit až 381 tun uhlíku, což je ekvivalent ujetí více než 2,4 miliónu kilometrů v průměrném autě na benzín, a je v souladu se skotským závazkem stát se do roku 2045 společností s čistými nulovými emisemi uhlíku.

Tato technologie, která v rámci jediného vysoce efektivního procesu využívá při výrobě tepla a elektrické energie opětovné získávání tepla ze splaškových a odpadních vod společně se zařízením pro kombinovanou výrobu tepla a elektřiny (CHP), je ve Velké Británii první svého druhu. Technologie tepelného čerpadla od společnosti Trane získává teplo ze splaškových a odpadních vod, a využívá přitom chladivo společnosti Honeywell s ultra nízkým potenciálem globálního oteplování (GWP); zařízení se nachází v energetickém centru, které vlastní a provozuje společnost Scottish Water Horizons, a dodává do oblastní tepelné sítě nízkouhlíkové teplo se sníženými náklady na energii.

Více informací


Trane ČR spol. s r.o.
logo Trane ČR spol. s r.o.

Pronájem průmyslového chlazení a vytápění (chladicí jednotky "chiller", mobilní klimatizace a tepelná čerpadla). Služby půjčovny "Trane Rental Services" nabízejí pronájem širokého spektra zařízení pro plánované a neplánované potřeby jako jsou průmyslové ...

 
 
Reklama