Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová jednotka se zpětným získáváním tepla VRV 5

Nový systém se zpětným získáváním tepla 5. generace, který společnost Daikin označuje jako šampióna v oblasti udržitelnosti, má výrazně snížit emise CO2 budov.

Nová jednotka se zpětným získáváním tepla VRV 5 představuje významný milník na této cestě, neboť přichází s ekologičtějším chladivem R-32 (s nižším GWP) pro větší komerční budovy, přičemž zachovává flexibilitu VRV pro všechny typy vnitřních prostor, a to dokonce i pro velmi malé plochy.

Nová jednotka se zpětným získáváním tepla VRV 5 představuje budoucnost komerčních HVAC-R, neboť významně přispívá k dekarbonizaci komerčních budov, a to díky:
  • významnému snížení dopadu na globální oteplování až o 71 % použitím chladiva R-32, jež má až o 68 % nižší GWP, a nižší náplně chladiva ve srovnání se systémy R-410A.
  • Vyšší celoroční účinnost.
  • Vysoce účinný a komfortní třítrubkový systém zpětného získávání tepla, který rekuperuje a recirkuluje teplo mezi prostory s různými tepelnými potřebami a který umožňuje současné vytápění i chlazení bez ohledu na orientaci budovy.
  • Integrace větracích jednotek, které dále přispívají ke zlepšení kvality vnitřního ovzduší a zdravějšímu prostředí uvnitř budov.

Zcela přepracovaný BS box, který obsahuje jedinečnou technologii Shîrudo společnosti Daikin umožňující instalaci v prostorách do 7 m2 bez složitých výpočtů nebo místně zajišťovaných dodatečných opatření pro regulaci chladiva.
Návrhový nástroj Web Xpress společnosti Daikin v kombinaci s technologií Shîrudo umožňuje rychlý a snadný výběr a návrh systému, který vyhovuje jakémukoli prostoru.

Díky nejširšímu rozsahu výkonů na trhu, a to až do maximálního výkonu 75,8 kW, dokáže systém Daikin VRV 5 jediným systémem pokrýt potřeby středně velkých až velkých budov.

Rozsáhlá řada speciálně navržených vnitřních jednotek VRV R-32 nabízí maximální flexibilitu pro všechny konfigurace místností. Zahrnuje charakteristické kazetové jednotky Daikin, tenké podstropní jednotky se středním externím statickým tlakem (ESP), kanálové jednotky do podhledu s vysokým externím statickým tlakem a nástěnné jednotky. Výběr výkonů od 1,1 kW do 31,5 kW snadno pokryje všechny možné velikosti místností.

Více informací


Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.

 
 
Reklama