Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mozek se více soustředí na čerstvém vzduchu

Již dlouho se diskutuje o kvalitě vnitřního klimatu. Původcem těchto diskuzí je vysoký obsah CO2.

Především v prostorech, které jsou využívány jako studovny je zapotřebí pravidelné výměny vzduchu. Vysoká koncentrace oxidu uhličitého způsobuje během několikahodinového učení bolesti hlavy, problémy s koncentrací a příznaky únavy. Pokud je v jedné místnosti více studentů, mohou navíc aerosoly, které jsou kontaminované viry, rychle zvýšit riziko výskytu infekce.

Toto si uvědomují i poskytovatelé ubytování pro studenty. Dochází k různým rekonstrukcím starých kolejí a do nově upravených prostorů jsou instalovány decentrální nebo semicentrální větrací přístroje zajišťující nepřetržitou výměnu vzduchu. Tento trend je celoevropský, například v jedné německé 11poschoďové budově nabízí studentům celkem 95 zařízených bytových jednotek. Malé apartmány s koupelnou, obytným prostorem včetně mini kuchyně jsou větrány bez nutnosti otevírání oken, semicentrálními přístroji inVENTer Pax.
Velice tichý větrací přístroj se zpětným ziskem tepla poskytuje dostatečné množství čerstvého vzduchu a zároveň ticha ke studiu, navíc je optimálním řešením proti vzniku plísní.

Více se dozvíte na webových stránkách www-inventer.cz firmy A – INVENT s.r.o. výhradního dovozce těchto větracích systémů nebo na si pro ně napište na info@inventer.cz

Více informací


A - INVENT s.r.o.
logo A - INVENT s.r.o.

Decentrální - bezpotrubní - systém řízeného větrání s rekuperací - zpětným ziskem tepla - na bázi HIGHT-TECH keramického výměníku. A-INVENT s.r.o. je výhradním dovozcem inVENTeru pro ČR a SR.

 
 
Reklama