Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

6v1 - Nastupuje 3. generace univerzálních jednotek DUPLEX Flexi

Nová zařízení DUPLEX Flexi 3 650, 1100, 1700, 2300, 3500, 4500, 6000 přináší naprosto unikátní koncepci, která otevírá nové možnosti instalace jednotek do běžně nevyužitelných prostor.

Celá řada DUPLEX Flexi je vyráběna v univerzálním provedení, které dovoluje montáž jednotek do vnitřního i venkovního prostředí. Další výhodou je jednoduchá záměna přívodní a odvodní větve zadáním jediného parametru v řídicím systému.

Větrací jednotky DUPLEX Flexi 3 jsou vybaveny vysoce účinnými deskovými výměníky, které dosahují teplotní účinnosti až 93 % při nízkých tlakových ztrátách na straně vzduchu. Neméně důležitou součástí a doslova hnacím motorem jsou nové EC ventilátory nejvyšší kvality. Vzhledem k důrazu na úspory energií a zvýšení efektivity zařízení je samozřejmostí, že EC ventilátory napříč celou řadou splňují požadavky ventilátorové směrnice ErP a dokonce je výrazně překračují.

V základní konfiguraci obsahují jednotky dva nezávisle řízené EC ventilátory s dozadu zahnutými lopatkami, deskové rekuperační výměníky tepla s velkou teplosměnnou plochou a vysokou účinností, výsuvné filtry přiváděného i odváděného vzduchu třídy ePM10 50 % nebo ePM1 55 % (klasifikovaných dle EN ISO 16890) a interní klapky bypassu se servopohonem. Skříň větracích jednotek využívá bezrámový plášť v sendvičovém provedení s vynikající tepelnou izolací a minimalizací tepelných mostů, což umocňuje úsporný provoz zařízení. Dle klasifikace EN 1886 splňují zařízení třídu tepelné izolace T2 a třídu součinitele tepelných mostů TB2. Rychlé zprovoznění a pohodlnou údržbu umožňují snadno přístupný elektrický rozvaděč.

Více informací


ATREA s.r.o.
logo ATREA s.r.o.

Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku 1990 snižování energetické náročnosti provozu vzduchotechnických zařízení, hlavně uplatněním moderních rekuperačních výměníků, dokonalé vestavěné regulace a postupný přechod na plně ...

 
 
Reklama