Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čistička vzduchu se zvlhčovačem Sencor SHA 8640WH

Čistička vzduchu se zvlhčovačem Sencor SHA 8640WHV, novinka na začátku pylové sezóny, nabízí řešení, jak předcházet nežádoucím reakcím na pyly, plísně, roztoče nebo zvířecí chlupy přenášené vzduchem.

Čistička vzduchu se zvlhčovačem Sencor SHA 8640WHV
Čistička vzduchu se zvlhčovačem Sencor SHA 8640WHV

V ČR trpí podle největší české zdravotní pojišťovny VZP nějakou formou alergie přes 2 miliony lidí. Ovšem atopické geny si nese přes 40 % populace a některých je až 75% pravděpodobnost, že propuknou v alergické onemocnění.

Alergii nejde preventivně předcházet, můžeme se ovšem pokusit minimalizovat výskyt spouštěčů, tedy alergenů kontrolou prostředí

Sencor nyní na jaře, kdy začíná pylová sezóna, která bude alergiky trápit až do půlky podzimu, zařadil do nabídky novou čističku vzduchu se zvlhčovačem Sencor SHA 8640WH. Ta pracuje s vícestupňovou filtrací vzduchu přes předfiltr, karbonový filtr a HEPA H13 filtr. Kombinovaný uhlíkový a vláknový filtr odstraňuje TVOC (směs těkavých organických sloučenin) a formaldehyd, o zápach a barvu ve vzduchu se postará uhlíkový filtr a HEPA H13 zachytí 99,97 % prachu a alergenů o velikosti pouhých 0,3 mikrometru, jako je domácí prach, zvířecí srst, spory plísní a pyly rostlin. K likvidaci nežádoucích živých organismů je vybavena UV lampou. Zároveň dokáže vzduch osvěžit ionizací nebo přidáním bezpečné dávky ozónu.

Zvlhčování vzduchu pak využijete nejen během topné sezóny, kdy klesá v místnostech vlhkost vzduchu až k 20% (ideální je rozmezí 40 % až 60 %), ale všude tam, kde z nějakého důvodu vzniká suchý vzduch. Ten nám příliš nesvědčí, protože vysušuje sliznice i pokožku. A to může vést například k zhoršení atopického ekzému nebo zhoršení dýchání, kdy suchá sliznice není schopna plnit svoji obrannou funkci.

Sencor SHA 8640WH dále nabídne kromě automatického režimu s nastavením rychlosti ventilátoru pro úsporu energie podle aktuální kvality ovzduší další 4 rychlosti čištění (hladina hluku: < 43 / 49 / 59 / < 62 dB) a režim SLEEP, kdy dosahuje hlučnosti pouze 28 dB, takže můžete pohodlně a klidně spát i se spuštěným čištěním vzduchu. K dispozici je také časovač s automatickým vypnutím po 2/4/8/12 hodinách a snadnou údržbu a výměnu filtru dovoluje přední magneticky přilnavý kryt.

Čistička vzduchu se zvlhčovačem Sencor SHA 8640WH je určena pro místnosti o velkosti 24-42 m2, její příkon je 50 W, výkon zvlhčování až 0,3 l/hodinu. Objem 3l nádržky vydrží tedy na 10-16 hodin zvlhčování podle zvolené rychlosti ventilátoru. Pro snadnou manipulaci má čistička 4 pojezdová kolečka.

 
 
Reklama