Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tlakově odolné axiální ventilátory zajišťují silné proudění vzduchu

Řada AxiEco byla rozšířena o tři nové větší velikosti, což znamená, že nyní lze dosáhnout průtoku vzduchu přes 25 000 m³/h a tlaků až 700 Pa.

Rozšíření řady AxiEco, novinky, ventilátory ebm papst

Rozšíření řady AxiEco

Axiální ventilátory se běžně používají tam, kde je vyžadován silný proud vzduchu s relativně malým protitlakem. Axiální ventilátory AxiEco od ebm-papst jsou však zvláště vhodné pro aplikace vyžadující vysoký tlak. Výsledkem je, že ventilační a klimatizační zařízení těží z ještě vyšší rychlosti proudění vzduchu.

Ventilátory ve výparnících musí překonávat vysoký protitlak, protože led, který se často tvoří na výměníku tepla, zužuje vzduchové kanály. Zejména AC axiální ventilátory, které jsou široce používány, dosáhnou svých limitů nejpozději, když vstoupí v platnost další fáze směrnice ErP.

Odolný vůči tlaku, výkonný a tichý

Proto společnost ebm‑papst vyvinula axiální ventilátory AxiEco, které se již dva roky úspěšně etablovaly na trhu. Tyto ventilátory také nabízejí výjimečnou tlakovou stabilitu s vysokou účinností. Jeho křivka vzduchového výkonu má mnohem strmější sklon než srovnatelné axiální ventilátory. Aerodynamickou optimalizací oběžného kola je dosaženo lepšího a rovnoměrného proudění vzduchu a opět byla výrazně snížena hladina hluku. Při použití například ve výparnících se také prodlužuje životnost, tedy intervaly mezi odmrazovacími cykly. To také šetří energii a zvyšuje celkovou účinnost zařízení.

Vyšší průtoky vzduchu a tlaky díky novým velikostem

Stávající řada ventilátorů AxiEco EC o velikostech 300, 350, 400, 450 a 500 mm byla nyní rozšířena o tři nové větší velikosti 630, 800 a 910 mm, což znamená, ještě vyšší průtoky vzduchu přes 25 000 m³/h a tlaky až 700 Pa.
Všechny ventilátory AxiEco splňují požadavky budoucí směrnice ErP a lze je snadno integrovat do aplikací jako kompaktní řešení plug & play s označením CE.
Uživatelé se nebudou muset starat o trysky nebo vzdálenost od oběžného kola, ani se starat o provádění vlastního hodnocení ErP. Tyto nové velikosti pokrývají další oblasti použití ve ventilační, klimatizační a chladicí technice, jako je použití v chladičích a výparnících, chlazení průmyslových procesů, datová centra a mobilní chladicí technika (pronajaté chlazení).


ebm-papst CZ s.r.o.
logo ebm-papst CZ s.r.o.

ebm-papst CZ- ventilátory světové kvality. Společnost ebm-papst vyvíjí a vyrábí vysoce kvalitní ventilátory pro náročné průmyslové aplikace i domácí použití. Portfolio zahrnuje axiální, radiální, tangenciální a kompaktní AC/EC ventilátory pro ...

 
 
Reklama