Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Generační změna v Luwexu - firmu vede Lukáš Kadlec

Novým generálním ředitelem akciové společnosti Luwex je od ledna Lukáš Kadlec.

Ing. Lukáš Kadlec, generální ředitel akciové společnosti Luwex
Ing. Lukáš Kadlec, generální ředitel akciové společnosti Luwex

Je absolventem strojní fakulty ČVUT v Praze a ve firmě pracuje od roku 2011. Postupně prošel zakázkovým a obchodním oddělením, od konce roku 2020 vedl divizi Lehká vzduchotechnika.

Současně s tím došlo ke změně i na dalších manažerských postech - Pavel Novák (49) se stal ředitelem divize Lehká vzduchotechnika, Jiří Pinc (47) ředitelem realizace Lehké vzduchotechniky a Jaroslav Čunát (37) ředitelem divize Servis. Ředitelem divize Těžká vzduchotechnika zůstal Stanislav Dušek (53), který ji řídí od ledna 2022.

„Cílem mým i kolegů je, abychom navázali na práci našich předchůdců, kterých si velice vážíme, a firmu posouvali dál. Všichni si však dobře uvědomujeme, že jde o nelehkou výzvu. Velkou výhodou je, že jsme v Luwexu všichni pracovně vyrostli,“ říká Lukáš Kadlec.

Jde o dlouhodobě připravovanou změnu, související s odchodem předchozích vlastníků Felixe Gilla a Vladimíra Duška z manažerských pozic. Na nich po změně akcionářské struktury v roce 2020 působili až do konce loňského roku. Tím byla zajištěna kontinuita předání, řízení a dalšího rozvoje firmy, která je nyní součástí slovenské skupiny GreMi KLIMA podnikatele Miloše Gregora.

Luwex, který byl jako akciová společnost založen už v roce 1988, patří mezi lídry trhu technického zařízení budov (TZB) kam dodává kompletní vzduchotechniku a filtraci, chlazení, topení či rozvody a čisté prostory. Rozvíjí i průmyslovou vzduchotechniku, odprašování, odsávání a filtraci vzduchu. Silnou pozici má na trhu servisních služeb. Firma sídlí v Praze, v jihočeském Milevsku pak Odštěpný závod GreMi KLIMA s.r.o., zastřešující české pobočky. Tržby české části slovenské GreMi, do níž ještě patří G&G filtration CZ a Bohemia Klima, v roce 2022 dosáhly zhruba 950 milionů korun.

 
 
Reklama