Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zeměpisné limity adiabatického chlazení

Mapa vhodného použití adiabatického chlazení CoolStream podle podnebných pásem

Adiabatické chlazení CoolStream je jedinečný, invenční a efektivní systém, ale jako vše má své limity. Celý proces spočívá v principu odpařování vody, a proto jsou důležitými faktory teplota a vlhkost přiváděného vzduchu, čímž se dostáváme k jádru věci limitů použití adiabatického chlazení v závislosti na lokaci, neboť všude na světě mají teploty různé a různou vlhkost vzduchu. V místech, kde je příliš velké vlhko nebo příliš chladno se adiabaticky chladit nedá.

Více poradí výše přiložený obrázek, ze kterého lze vyčíst, že například v subtropickém podnebném pásu je velmi výhodné chladit adiabatickými jednotkami. Jsou zde však časté pouště, kde je málo obyvatelstva a voda špatně dostupná. Naopak v subpolárním podnebném pásu není použití adiabatických chladičů nutné, protože teploty jsou i v létě relativně nízké.

V mírném podnebném pásmu, které zabírá velkou část Eurasie a Severní Ameriky, je adiabatické chlazení CoolStream velmi vhodné, neboť obyvatel je tu velké množství, voda velmi dobře dostupná a adiabatické chlazení CoolStream zde poskytuje velmi dobrý chladící efekt přibližně 8 - 12°C oproti vnějším podmínkám.

Obecně o adiabatickém chlazení


Colt International, s.r.o.
logo Colt International, s.r.o.

Adiabatické chlazení, odvod kouře a tepla, klimatizace, přirozené a nucené větrání, solární zastínění a průmyslová ventilace. Návrhy inovativních řešení klimatu uvnitř budov, služby a servis v oblasti technologií klimatizace, chlazení, odvětrání, solárního ...

 
 
Reklama