Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

NOVÝ CLIMAVER® 360 - Moderní vzduchovod pro současný svět

Nové panely CLIMAVER® 360 maximalizují udržitelnost a minimalizují negativní dopad na životní prostředí.

Vzduchovod CLIMAVER® 360 je vyroben částečně z recyklovaného skla, obsahuje přibližně polovinu této suroviny a je ze 100 % recyklovatelný. Výroba materiálu CLIMAVER® 360 využívá moderní technologie a procesy, které minimalizují emise skleníkových plynů a energetickou spotřebu. Produkt je certifikován jako ekologicky šetrný a splňuje normy pro udržitelnou výrobu a provoz. Uhlíková stopa je nově snížena o 52 % a při výrobě se využívá výhradně ekologická elektrická energie.

Výrobek disponuje označením CE, což znamená, že splňuje legislativní požadavky Evropské Unie. Další výhodou je doložení Environmentálního prohlášení o produktu - EPD, hodnocení všech fázi životního cyklu - LCA (Life Cycle Assessment) a další certifikace zajišťující kvalitu vnitřního prostředí budov.    

Díky jedinečným vlastnostem CLIMAVER® 360 přispívá ke snižování množství odpadu na skládkách a snižování potřeby těžby nových surovin. Zároveň pomáhá snižovat celkovou ekologickou stopu budov a infrastruktury, kde je tento materiál instalován. To je důležité pro ochranu životního prostředí a udržitelnost naší planety. CLIMAVER® 360 může pomoci k získání certifikací LEED, BREEAM a WELL pro nové budovy. Materiál je také vhodný pro objekty v pasivním standardu zaměřující se na redukci uhlíkové stopy.

Více informací


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER

ISOVER nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.

 
 
Reklama