Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak vybrat tu správnou klimatizaci?

Poradíme Vám, jak si doma vytvořit tu nejpohodlnější atmosféru pro horké letní dny.

Léto se blíží a s ním i horko, před kterým se ani doma neuchráníme. Na tento palčivý problém máme řešení - klimatizace. Na trhu je mnoho modelů a je důležité vědět, jak vybrat tu správnou.

Chladící výkon je prvním kritériem. Správný výkon zaručuje kvalitní chlazení, spolehlivý provoz a dlouhou životnost.

Hlučnost je dalším faktorem. Její nízká hladina zajišťuje klidný provoz, klimatizace s hlučností 50dB Vás nejspíš nebude rušit.

Moderní klimatizace nabízejí mnoho funkcí, jako je ohřev, odvlhčování, zvlhčování vzduchu, zobrazování teploty, dálkové ovládání atd. Vyberte si ty funkce, které budete využívat.

Dalším faktorem, který byste měli zohlednit, je spotřeba energie. Klimatizace jsou hodnoceny energetickou třídou G až A, čím blíže je hodnocení písmenu A, tím více ušetříte.

Existují 4 hlavní typy klimatizací:

Mobilní - snadno přenosné, ale hlučnější a vyžadují odvod teplého vzduchu ven.
Okenní jednotky - vhodné pro starší budovy bez prostoru pro split systémy, většinou nabízejí pouze chlazení.
Split systémy - tichý provoz s vnitřní a venkovní jednotkou.
Multisplit systémy - chlazení více místností současně.

Je také důležité vybrat správný typ vnitřní jednotky, mezi možnosti patří parapetní, podstropní, nástěnná, kazetová, sloupová a potrubní (kanálová).

Doufáme, že jsme Vám výběr té nejvhodnější klimatizace ulehčili. Pokud ne, klepnutím na tlačítko "Více informací" se dozvíte detaily, nebo nás můžete kontaktovat na poptavky@klimavex.cz. Rádi vám pomůžeme.

Užijte si pohodové léto!

Více informací


KLIMAVEX CZ
logo KLIMAVEX CZ

KLIMAVEX CZ a.s. je distributor technologií HVAC. Od nejspolehlivějších dodavatelů odebíráme široké portfolio HVAC produktů - najdete u nás tepelná čerpadla, klimatizace, rekuperační jednotky a například ventilátory, ale náš sortiment tím ani zdaleka ...

 
 
Reklama