Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Choose&Go, jak snadné je vybrat vzduchovou clonu

Online výběr vzduchových clon a výpočet vodních výměníků. Vzduchové clony = úspora energie.

Výběr clon

Proč si pořídit vzduchovou clonu?

Budovy a provozy, ve kterých dochází k častému otevírání a zavírání vstupních dveří nebo vrat je nutné chránit před nežádoucím průnikem chladného vzduchu v zimním období. V případě, že je budova klimatizována, je vhodné ji také chránit v letním období naopak proti pronikání teplého vzduchu do budovy.

Dobře navržená vzduchová clona zabrání tepelným ztrátám a zajistí tak úsporu energie ze 75 až 85 %. Provozními náklady jsou spotřeba ventilátorů a nevyužitý (ztrátový) výkon výměníku 15 až 25 %.

Jak dosáhnout nejvyšší účinnosti a minimalizovat tak provozní náklady?

Ve cloněném prostoru musí být zajištěno rovnotlaké větrání. Pokud je ve cloněném prostoru přetlak anebo naopak podtlak, vzduchová clona nemůže zabránit přirozenému vyrovnání tlaků mezi venkovním prostředím a cloněným prostorem. Vysoký rozdíl tlaků může mít na následek to, že clonění je zcela neúčinné.

  • Správný výběr a instalace
  • Rychlý náběh
  • Pravidelný servis a čistění
  • Regulace pro zajištění optimálního chodu

To jsou hlavní požadavky na vzduchové clony.

S vhodným výběrem Vám může pomoci online Choose&Go, pomocí kterého si navrhnete vzduchovou clonu dle Vašich požadavků. Navíc můžete zkalkulovat výpočet vodních výměníků, dle různých typů výpočtu (Limitní průtok média, Limitní teploty vzduchu, Výkonového limitu a Teplotního spádu média).

MULTI VAC logo
2VV logo

Více informací


Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...

 
 
Reklama