Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Luwex se vrátil na Smíchov City. Tentokrát dodává vzduchotechniku do devíti domů

Nová zakázka Smíchov City SM3, zahrnující větrání v bloku devíti domů s 210 byty, na níž společnost Luwex začala pracovat v dubnu, potrvá do podzimu 2024.

Firma zde navazuje na spolupráci se sdružením Strabag, Instalace a Aspira, s nímž od léta 2020 do jara 2023 realizovala už první etapu označovanou jako SM1. Tehdy šlo o 405 bytů u náměstí Na Knížecí.

„Jedná se o velmi propracovaný systém větrání. Jeho alfou a omegou je třícestná klapka, umístěná v každém bytě za VAV boxem. Ta „šetří“ vzduch ve větraných místnostech. Díky ní lze použít menší dimenze stoupacích potrubí oproti standardnímu systému větrání,“ vysvětluje Matouš Gut, projektový manažer divize Lehká vzduchotechnika Luwexu.

Projekt nového rezidenčního bloku podél ulice Za Ženskými domovy řeší větrání bytů, chodeb, garáží, sklepů, strojoven technologií a požární větrání. Přitom se připraví také instalace chlazení a vzduchotechniky v komerčních prostorách pro budoucí nájemce v přízemí.

Větrání bytů je rovnotlaké s centrálními vzduchotechnickými jednotkami umístěnými vždy v suterénu každé domovní sekce. Jde tedy o devět vzduchotechnických jednotek. Díky nim a potrubním rozvodům se vzduch přivádí do bytů, vybavených VAV kompakt boxem.

„Tedy chytrým regulátorem průtoku, jehož pomocí se reguluje množství větracího vzduchu v závislosti na momentální potřebě,“ dodává Matouš Gut.

Sedmipodlažní stavba, která je součástí nové čtvrti v Praze 5-Smíchově, má lichoběžníkový půdorys ve střední části s trojblokem, v němž je umístěna pobytová zahrada. V objektech jsou také tři podzemní podlaží pro hromadné garáže, technické místnosti a sklepy.

Více informací


Luwex, a.s.
logo Luwex, a.s.

Luwex patří mezi lídry trhu technického zařízení budov (TZB) kam dodává kompletní vzduchotechniku a filtraci, chlazení, topení či rozvody a čisté prostory. Rozvíjí i průmyslovou vzduchotechniku, odprašování, odsávání a filtraci vzduchu. Silnou pozici má na ...

 
 
Reklama