Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Staňte se součástí mezinárodního veletrhu MCE – Mostra Convegno Expocomfort v Miláně

43. ročník prestižního veletrhu v oboru technického zařízení budov MCE – Mostra Convegno Expocomfort se uskuteční od 12. do 15. března 2024 na výstavišti Fiera Milano.


Generální ředitel RX Italy Massimiliano Pierini při prezentaci MCE 2024 během tiskové konference 21. listopadu v Miláně

Veletrh MCE patří k největším evropským akcím v oboru HVAC+R, obnovitelných zdrojů energie a energetické účinnosti, jehož minulého ročníku se zúčastnilo 1 581 vystavovatelů z 53 zemí a více než 90 tisíc návštěvníků ze 131 zemí.

Podle posledních údajů je již 90 % výstavní plochy obsazeno a přihlášeno je více než 1 300 společností, z toho 55 % zahraničních. K těmto výsledkům přispělo i zavedení nového uspořádání v rámci výstavních hal, v němž dochází ke sbližování a integraci technologií a optimalizaci návštěvnických tras.

Hlavním mottem nadcházejícího ročníku je “Beyond Comfort”, které vyjadřuje stěžejní témata veletrhu – inovace, udržitelnost a energetická účinnost, ale také na Industrial, Smartness a Hydrogen. V této souvislosti představí veletrh MCE širokou přehlídku výrobků a technologií, podpořenou bohatým doprovodným programem.

V rámci kongresů, workshopů a dalších doprovodných akcí veletrhu vystoupí například zástupci italských institucí (CRESME) a partnerských asociací (EHPA – Evropská asociace tepelných čerpadel; REHVA – Federace evropských asociací pro vytápění, větrání a klimatizaci; AICARR a další).

Novinkou veletrhu je soutěž MCE Excellence Awards – Efficiency&Innovation 4 Transition Goals, která ocení komponenty, systémy a technologie, pomáhající urychlit energetickou a environmentální transformaci v souladu se závazky přijatými v rámci Agendy OSN 2030 podepsané v roce 2015.

Dále bude zahájena soutěž Water Prix na téma „Intelligent (use of) water“ (Inteligentní využívání vody). Tato soutěž zdůrazňuje hodnotu vody a propojuje návštěvníky s vystavovateli. Výhercům budou každý den rozdávány chytré telefony, bezdrátová sluchátka nebo poukázky na Amazon. Součástí bude také závěrečné slosování o víkend v letovisku Bandiera Blu, které je uznáváno jako nejekologičtější z hlediska využívání vody, služeb a udržitelnosti.

„Motto Beyond Comfort dokazuje, že ve společnosti RX bereme naše nové tvrzení a výzvu k udržitelnosti vážně,“ říká o veletrhu Massimiliano Pierini, generální ředitel pořádající společnosti RX Italy. „Jsme přesvědčeni, že je naší povinností stát v čele dekarbonizace veletržního a eventového odvětví. Zavázali jsme se k dosažení čistých nulových emisí uhlíku v naší společnosti tím, že jsme se stali zakládajícím členem iniciativy Net Zero Carbon Events Pledge. Naším závazkem je dosažení nulových emisí do roku 2040 a 50% snížení emisí do roku 2030. Vzhledem ke složitosti našeho dodavatelského řetězce a emisím spojeným s pořádáním veletrhů můžeme udržitelnější budoucnost zajistit pouze společnými silami celého odvětví. Pro zajištění dosažení tohoto zásadního cíle je veletrh MCE navržen a realizován v souladu s certifikací ISO 20121:2013 pro udržitelnou organizaci veletrhů.“

Další informace o veletrhu MCE jsou k dispozici na www.mcexpocomfort.it. Zájemci o účast z ČR a SR se mohou obracet na Olgu Peškovou, Progres Partners Adv. (zastoupení MCE) na tel. 277 010 660 a e-mailu peskova@ppa.cz.

Více informací

 
 
Reklama