Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Nederman uvádí na trh nové inovativní řešení pro čistotu vzduchu

Globální společnost Nederman, která se zabývá technologiemi v oblasti životního prostředí, uvádí na trh nový systém pro filtraci vzduchu MCP Air Purification Tower s nepřetržitou filtrací, který je určen k ochraně pracovníků před nebezpečnými látkami v ovzduší ve výrobních provozech.

MCP Air Purification Tower
MCP Air Purification Tower

Společnost Nederman je světovým lídrem v oblasti průmyslové filtrace vzduchu a inovuje nejmodernější technologie pro zachytávání prachu. Věž MCP Air Purification Tower zachycuje prach a kouř suspendovaný ve vzduchu, filtruje vzduch přes pokročilá filtrační média z nanovláken a vrací čistý vzduch v příznivých proudech, aby se udržel čistý vzduch v pracovním prostoru. Filtrační médium z nanovláken s tenkou vrstvou syntetických vláken na povrchu filtru zvyšuje energetickou účinnost a výrazně prodlužuje životnost filtru ve srovnání s běžnými filtračními médii. Tím nejen zvyšuje výkon, ale také se etabluje jako udržitelná volba pro řešení filtrace vzduchu. S novou věží pro čištění vzduchu společnost Nederman dále posiluje svou vedoucí pozici na světovém trhu a zejména své podnikání v oblasti svařování.

Výhody filtrace okolního vzduchu pro dosažení cílů v oblasti kvality vzduchu

Při svařování vzniká prach, kouř a výpary obsahující toxické a karcinogenní látky, které jsou pro člověka škodlivé. Všechna průmyslová odvětví se svařováním musí nakládat se svářečskými výpary v souladu s platnými předpisy. Investice do správného odsávání svářečů, robotů nebo jiných tepelně generovaných dýmů je nezbytnou součástí čistého, bezpečného, zdravého a udržitelného provozu.

Díky nejmodernějším funkcím a inovativnímu designu je výrobek Air Purification Tower vhodný pro mnoho svařovacích nebo obtěžujících prachových aplikací, kdy zachycení zdroje pomocí odsávacích ramen nebo lokálních digestoří nemusí být praktické nebo dostatečné pro dosažení souladu s předpisy. Věž pro čištění vzduchu je významně přínosná pro provozy, které svařují na velkých výrobcích vyžadujících velký pohyb, nebo v oblastech, kde překážky nad hlavou, jako jsou jeřáby, brání použití potrubí. Je také výhodná jako další vrstva filtrace vzduchu, která doplňuje zachycování zdrojů nebo odsávání dýmu na hořáku a také zajišťuje všeobecné větrání nebo obtěžující prach, který je třeba filtrovat.

„S novou věží na čištění vzduchu naplňujeme potřebu, která na trhu existovala. Je prokázáno, že vystavení svářečskému dýmu způsobuje onemocnění dýchacích cest včetně rakoviny, a díky našim zkušenostem považujeme za svou povinnost pomoci výrobcům vytvořit bezpečné, efektivní a vyhovující pracovní prostředí,“ říká Krzysztof Kwiatkowski, strategický produktový manažer společnosti Nederman.

Společnost Nederman má nejkomplexnější řadu řešení pro odsávání kouře na světě a spolupracuje s výrobci na přizpůsobení řešení jejich specifickým potřebám. Věž pro čištění vzduchu MCP umožňuje společnosti Nederman učinit další krok v rozšiřování nabídky řešení pro filtraci vzduchu.

Více informací


NEDERMAN CR, s.r.o.
logo NEDERMAN CR, s.r.o.

Technologie a systémy Nederman pro průmyslové odsávání a filtraci. Řešíme odsávání a filtrace od svařování nebo broušení, filtrace olejové mlhy, filtrace suchých a výbušných prachů Ex, odsávání výfukových plynů, kompletní dodávky centrálních úklidů. Návrh ...

 
 
Reklama