Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mezinárodní roadshow veletrhu MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2018

v České republice, Polsku, Bulharsku a Rumunsku

Propagační roadshow předního světového veletrhu věnovaného technickým zařízením budov, klimatizaci a obnovitelným zdrojů energie MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT, který se bude konat v březnu 2018 v italském Miláně, zamíří do střední a východní Evropy, do zemí, které jsou významným článkem v dodavatelském řetězci v oboru TZB.




Roadshow nabídne jedinečnou příležitost setkat se osobně s firmami, profesionály v oboru, asociacemi a odborným tiskem a seznámit je nejen s veletrhem MCE jako platformou pro nové obchodní kontakty, ale i informovat o italském trhu TZB.

Jednou ze silných stránek veletrhu MCE je mezinárodní účast jak vystavujících firem, tak návštěvníků. Minulého ročníku v roce 2016 se účastnilo 2 018 vystavovatelů z 55 zemí (podíl zahraničních firem činil 45 %) a 155 332 odborných návštěvníků, přičemž 39 140 zahraničních přijelo ze 141 zemí. Mezi nimi je patrný rostoucí trend u států ze střední a východní Evropy, konkrétně Bulharska, Polska, České republiky a Rumunska (25 % z celkového počtu zahraničních návštěvníků). Podobné výsledky se očekávají i pro další ročník MCE, který se bude konat od 13. do 16. března 2018. Rok před akcí je již obsazeno 70 % výstavní plochy, opět se silným mezinárodním zastoupením.

„Hlavní myšlenkou roadshow MCE 2018 ve střední a východní Evropě je posílení obchodních vztahů s některými státy,“ vysvětlil Massimiliano Pierini, výkonný ředitel Reed Exhibitions Italia, „a příležitost osobního setkání s klíčovými hráči v tomto odvětví, pochopení vývoje trhu a propagace veletrhu v zemích, kde je potenciál budoucích obchodních příležitostí.“

Energetická účinnost je klíčovým prvkem strategie energetické unie: podíl budov na evropských emisích CO2 je 36 %, zatímco stavební odvětví tvoří 40 % evropské spotřeby energie. Snížení emisí je jednoznačně velkou výzvou, přičemž dosažení cílů EU v roce 2030 bude vyžadovat vyspělé technologie a vysoce kvalifikované odborníky. Česká republika, Polsko, Rumunsko a Bulharsko jsou čtyři země bohaté na historii a architektonické dědictví. Ačkoli jsou kulturně odlišné, všechny zaměřily zvýšenou pozornost na energetickou účinnost a využití obnovitelných zdrojů energie, tedy průmyslové sektory, jejichž rozvoji výrazně pomáhají vyspělé technologie oboru TZB.

Mezinárodní roadshow MCE 2018 začíná 24. 5. v Praze. Česká republika má s Itálií konstantně rostoucí obchodní spolupráci. Český export do Itálie dosáhl v roce 2016 5,5 miliardy EUR (nárůst o 6,5 % oproti stejnému období 2015), zatímco dovoz z Itálie činil 6,3 miliardy EUR + 16,4% (zdroj: Český statistický úřad).

Druhá etapa roadshow se bude konat dne 31. května v Krakově a 1. června ve Varšavě. Navzdory ekonomickému zpomalení Polska vzrostl HDP v roce 2015 o 3,6 % a pro rok 2016 byl předpokládaný růst o 3,5 % (zdroj: GUS - Ústřední statistický úřad Polska).
Další zastávkou jsou dva státy, které jsou pro obor TZB velmi zajímavé - Rumunsko a Bulharsko, na jejichž trhu jsou italské firmy výrazně zastoupeny a vzájemný obchod úspěšně roste.

Mezinárodní roadshow MCE 2018 je součástí propagační kampaně veletrhu, jejímž cílem je přilákat na veletrh MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT vysoce kvalifikované odborníky z celého světa. Akce je pořádána pod záštitou Reed Exhibitions Group, předního světového organizátora výstav a veletrhů, jehož současné portfolio zahrnuje více než 500 akcí pořádaných 38 pobočkami po celém světě a ve spolupráci s firmou PROMOS (agentura milánské obchodní komory).

Informace pro české a slovenské vystavovatele poskytne Olga Pešková, Progres Partners Adv. (zastoupení MCE pro ČR a SR) na tel. 277 010 660 a e-mailu peskova@ppa.cz
Detailní informace o veletrhu jsou k dispozici na webových stránkách www.mcexpocomfort.it

MCE - Mostra Convegno Expocomfort a Reed Exhibitions
Mezinárodní veletrh MCE - Mostra Convegno Expocomfort, který se koná v sudých letech v italském Miláně, je věnovaný technickým zařízením obytných a průmyslových budov: vytápění, klimatizaci, chlazení, hardware, sanitární technice, vybavení koupelen, úpravě vody, nástrojům, obnovitelným zdrojům energie a službám. Veletrh MCE se od roku 1960, kdy vznikl jako první italská obchodní výstava, vypracoval mezi evropské lídry, kde se stále drží na čele díky své schopnosti sledovat vývoj v oboru a vytvářet příležitosti pro technickou, vzdělávací a politickou výměnu a diskusi. Veletrh MCE je vlastněn světovým předním organizátorem výstav, veletrhů a konferencí – firmou Reed Exhibitions, jejichž současné portfolio zahrnuje více než 500 akcí ve 30 zemích a 43 průmyslových odvětvích s celkovým počtem více než 7 milionů účastníků v roce 2016. Reed Exhibitions má 38 poboček po celém světě a je součástí společnosti RELX Group plc, předním poskytovatelem profesionálních informačních a „workflow“ řešení v podnikatelském sektoru.

 
 
Reklama