Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky v portfoliu Jablotron a pozvánka na veletrh FOR ARCH 2019

Prázdniny se s námi rozloučily letními teplotami a s blížícím se podzimem začnou mnozí z nás opět řešit nejvhodnější způsob vytápění. Tepelná pohoda ale není jen otázkou zajištění tepla v průběhu podzimních a zimních měsíců. Jde také o vyřešení chlazení v průběhu léta, tedy o optimální teplotu i vlhkost v průběhu celého roku. Správně zvolené technologie hrají v tomto případě hlavní roli.

Jablotron Systém 21

Obr. 1 – Jablotron Systém 21
Obr. 1 – Jablotron Systém 21

Jablotron přináší ucelené řešení technologií pro moderní nízkoenergetické domy v podobě Systému 21. Jeho podstata je velmi jednoduchá: nízkoenergetické domy si díky svým vynikajícím tepelně-izolačním vlastnostem vystačí opravdu s málem a bydlení v nich je díky rozumně zvoleným technologiím nejen komfortnější (a přitom levnější), ale také zdravější.

Jablotron Systém 21 představuje komplexní systém technologií pro současné energeticky šetrné domy, který se postará o větrání, chlazení, topení i ohřev teplé vody – pokryje tedy vše, co novostavba potřebuje pro své fungování. Promyšlená sestava produktů nejenže tvoří propojený a funkční celek českých výrobků, ale zároveň zajistí tepelný komfort v průběhu celého roku s minimální energetickou potřebou.

Oblast větrání zastupuje rekuperační jednotka Jablotron Futura. Modul CoolBreeze eliminuje tepelné zisky větráním a pokrývá potřebu vytápění mimo hlavní zimní sezónu. Sálavé topení zajišťuje elektrokotel Jablotron Volta a ohřev teplé vody je řešen pomocí ohřívače vody s tepelným čerpadlem Jablotron Ambienta W.

Správným zakomponováním Systému 21 splníte požadavky na nízkou energetickou náročnost domu, a to za velmi příznivých investičních nákladů – zejména při srovnání s kombinací tepelných zdrojů do velkých akumulačních zásobníků tepla. Přijďte se seznámit s konceptem Systém 21 na veletrh FOR ARCH nebo požádejte o indikativní cenovou nabídku.

Rekuperace Jablotron Futura a její rodný list

V Jablotronu se ve výrobě maximálně soustředíme na kvalitu každého vyrobeného kusu. Všechny jednotky prochází podrobným výstupním testem, při kterém mimo jiné měříme jejích vnitřní i vnější netěsnost. Je pro nás samozřejmostí, že i do výroby nasazujeme technologie pro 21. století. Proto nyní každý zákazník může nahlédnout na výrobní detaily své konkrétní rekuperační jednotky – spustili jsme totiž tzv. rodný list zařízení. Stačí si načíst QR kód z výrobního štítku, který Vás na rodný list přesměruje. Přesvědčte se sami o výrobní kvalitě našich jednotek!

Servisní aplikace

Všechna naše zařízení vyvíjíme tak, aby byla pokud možno intuitivní a robustní. Přesto se mohou vyskytnout situace vyžadující specifická nastavení nebo diagnostiku. Pro naše montážní partnery jsme připravili platformu pro kompletní diagnostiku přes rozhraní Bluetooth – mobilní aplikaci MySERVICE pro tablety (případně mobilní telefony) se systémem Android. Certifikovaným partnerům tuto aplikaci představíme na veletrhu FOR ARCH.

FOR ARCH 2019


Ani letos nebudeme chybět na veletrhu FOR ARCH, který proběhne 17. – 21. 9. 2019 na výstavišti PVA v Letňanech. Návštěvníkům chceme ukázat, že bydlení v nízkoenergetickém domě je nejen levnější a komfortnější, ale také zdravější. Samozřejmě, pokud bude tento dům správně postaven a vybaven. Tohle bývá často kamenem úrazu. Na co si dát pozor už v projektové fázi a pak při výstavbě? Jak se vyznat v nepřeberném množství technologických celků, které jsou na trhu k dispozici? Jakými technologiemi smysluplně vybavit dům a které do 21. století už opravdu nepatří? Pokud patříte k těm, co hledají jasné a srozumitelné řešení, navštivte nás na veletrhu FOR ARCH a zjistěte více o Systému 21.

Těšíme se na setkání s vámi v Hale 4, na stánku 4B16.

Více informací naleznete na JABLOTRONLT.COM.

Tým JABLOTRON LIVING TECHNOLOGY CZ