Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

20. konference Klimatizace a větrání 2012

Program 20. konference Klimatizace a větrání 2012 je již tradičně zaměřen na nejnovější poznatky z oboru klimatizace a větrání související s činností projektantů, výrobců a firem zabývajících se montáží a dodávkou vzduchotechnických zařízení.


Příspěvky prezentované na konferenci budou rozděleny do programových bloků věnovaných vnitřnímu prostředí, energetickým nárokům, požadavkům a provozování klimatizačních a větracích systémů.

Ústředním tématem konference je „ Kvalitní prostředí s minimálními energetickými nároky“. Toto téma vyjadřuje jak hlavní cíl větrání a klimatizace tj. vyváření kvalitního vnitřního prostředí, tak zcela druhou stránku této snahy, totiž kolik musíme za kvalitní prostředí zaplatit. Tím nejsou myšleny pouze pořizovací, či provozní náklady klimatizačních a větracích systémů, ale i další nároky s těmito systémy spojené ať už jsou to nároky prostorové, časové, či jiné. Tato otázka by se dala položit i opačně „Kolik stojí nekvalitní prostředí“, jak ohrožuje zdraví, či snižuje produktivitu lidí v takovém prostředí pobývajících.


prof. Ing. František Drkal, CSc., předseda odborné sekce 01 - Klimatizace a větrání a Ing. Miloš Lain, Ph.D., odborný garant konference

Konference má široké zaměření zabývá se větráním a klimatizací v různých typech staveb. Pozornost bude věnována ekonomii provozu, energetickým auditům, financování staveb i hygienickým a legislativním požadavkům větraných a klimatizovaných objektů.
Součástí konference bude i blok věnovaný kontrolám klimatizačních zařízení v souvislosti s českou legislativou.

Ke konferenci vyjde obsáhlá publikace plných textů všech příspěvků jak v tištěné podobě, tak na CD.

Konference bude příležitostí k setkání odborníků, kolegů nejen ze vzduchotechnické profese, ale i všech souvisejících profesí, k seznámení se s výrobky významných zúčastněných dodavatelů i k případným obchodním jednáním.

Těším se na setkání s Vámi na 20. konferenci Klimatizace a větrání 2012
Ing. Miloš Lain, Ph.D., odborný garant konference


Konference se koná v dvouletém cyklu, v roce 2010 se těšila velkému zájmu odborné veřejnosti.

Podrobnější informace ke konferenci jsou na www.kvcr.cz.