Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PANASONIC vytvořil novou podobu tepelného výměníku a zjednodušil instalaci TZB

Panasonic vytvořil novou podobu tepelného výměníku (Solenoid Valve Kit), je teď tišší, efektivnější a menší než kdy předtím! Nové velice úsporné provedení výměníku také přináší nižší náklady na instalaci a údržbu TZB systémů.

Nový tepelný výměník umožňuje flexibilitu během instalace, která je často požadovaná u redesignu systémů pro multitenantní budovy, a zároveň splňuje nejnovější průmyslové regulace.

Nový kompaktní design výměníku používá méně měděných potrubí než jiné modely, které jsou v současné době na trhu. Jeho malá velikost navíc usnadňuje manipulaci na místě užití a instalaci do omezených prostor. Solenoid Valve Kit může být instalován až 30 metrů od přidružené vnitřní jednotky (ze které čerpá energii), výměníky tak mohou být jednodušeji instalovány do vyhrazených technických místností, čímž se maximalizuje komfort užívání systémů TZB.

Nové výměníky jsou kompatibilní s trojpotrubními ECOi a ECOg VRF systémy společnosti Panasonic a umožňují tak plně automatické, simultánní chlazení, vytápění i zpětné získávání tepla.

Technologie Panasonic umožňuje používat centralizované trojcestné výměníky ke spojení vnitřních jednotek až do celkové kapacity 16kW na jeden výměník s možností regulace teploty, rychlosti ventilátoru a nastavení různých směrů lopatek pro každou vnitřní jednotku. Nový tepelný výměník Panasonic také potřebuje méně chlazení než ostatní centralizované výměníky na trhu (většinou až o 50 %), což ještě více šetří náklady.

Jakub Šachl ze společnosti Panasonic říká: “Nové tepelné výměníky Panasonic jsou navrženy tak, aby byla pro dodavatele jejich instalace jednodušší. Umožňují regulaci teploty samostatných jednotek v systému více jednotek, jsou kompaktní, lehké a jednoduše se s nimi manipuluje. Výměníky také čerpají energii z vnitřní jednotky, a tak není zapotřebí další zdroj energie, to dělá instalaci a chod ještě snazšími. Použití tepelných výměníků je velice efektivní cestou k dosažení individuálního ovládání samostatných vnitřních jednotek ve vícejednotkovém systému.”

Nový tepelný výměník Panasonic má kompaktní design – je pouze 147 mm vysoký (bez odnímatelného držáku) – a energii čerpá z vnitřní jednotky, a tak šetří náklady na další zdroj elektřiny. Kompaktní výměníky jsou vyrobeny pro tichý provoz a mohou být umístěny až 30 metrů od jednotky, ke které jsou připojeny.

Samostatné ovládání vícejednotkových vnitřních systémů s tepelnými výměníky Panasonic

  • V jednom systému může být použit jakýkoliv design i uspořádání
  • Chlazení je možné až do venkovní teploty -10 °C

O společnosti Panasonic Heating and Cooling Systems

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů. V tomto oboru má přes 30 let zkušeností, své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila na 100 miliónů kompresorů. V současné době firma vyrábí čtyři řady systémů pro vytápění a klimatizaci pro domácnosti, kanceláře, firmy i průmyslové využití. Zvláštní důraz klade Panasonic na kvalitu svých systémů, které se vyznačují důmyslným provedením i důrazem na kvalitu vzduchu. Přitom splňují náročné požadavky na spotřebu energie, šetrnost k životnímu prostředí i hlučnost.
Další informace jsou k dispozici na stránkách www.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.