Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Klimatizace, která vás umí ochladit i zahřát

Dnešní doba nás zaplavuje samými chytrými přístroji. Máme chytré telefony, chytrá auta, přístroje už za nás myslí, a když je pochopíme a naučíme se je ovládat a využívat jejich potenciál. Zpříjemňují a zjednodušují nám život. To platí i o klimatizacích. Kde jsou ty doby, kdy mohutné a neesteticky vypadající klimatizační jednotky chrlily do místností chladný vzduch podle svého nastavení a stávaly se v horkých dnech nenasytnými žrouty energie. Dnes i do tohoto segmentu pronikla elektronizace a výrobci nabízejí stále sofistikovanější řešení.

S více než třiceti lety zkušeností a prodejem po celém světě je Panasonic předním výrobcem v oblasti topení a chlazení. Stále inovuje a vyvíjí nové výrobky obsahující nejmodernější technologie a tím určuje standardy pro klimatizační zařízení, které respektuje celý svět.

Moderní design a ovládání

Klimatizace Panasonic získala prestižní cenu za design Product design award 2013. Jde o nejdůležitější ocenění za dokonalost návrhu výrobku. Posuzuje se vzhled, funkčnost i vliv na životní prostředí ve spojení s inovativním moderním designem.

Klimatizace Panasonic
Klimatizace Panasonic

Nová řada klimatizací ETHEREA je vyvinuta především pro domácnosti. Design, vysoká účinnost a bezkonkurenční systém čištění říká, že je lepší než kdykoliv předtím. Snadná instalace pomůže v rozhodování při jejím pořízení.

Televizní obrazovka se systémem ovládání přes aplikaci Internet Panasonic. Ovládáte své pohodlí a účinnost s nejnižší spotřebou energie. Je to systém nové generace, který poskytuje uživatelsky přívětivé prostředí k ovládání jednotek klimatizace nebo tepelného čerpadla z jakéhokoliv místa přes internet prostřednictvím PC, chytrých telefonů a tabletů.

Od ledna 2013 platí pro řadu výrobků nový energetický štítek, kdy se přechází na nový standard na základě sezónní účinnosti – SEER (sezónní poměr energetické účinnosti) a SCOP (celoroční koeficient výkonnosti). Etherea dosahuje nejlepší účinnosti SEER a SCOP na trhu.

ECONAVI – pohodlí a úspory

A proč by klimatizace Etherea měla zvítězit při rozhodování pro instalaci ve Vašem domě? Vedle již zmíněných předností i proto, že je v ní zabudován systém ECONAVI se senzorem Autocomfort. Bere si za vzor především pohodlí člověka a tomu přizpůsobuje hospodaření s teplem či chladem. Rytmické ovládání teploty, které vyvinul Panasonic, využívá fyziologické vlastnosti těla člověka a jeho reakce na změny teploty. Když ECONAVI zjistí přítomnost člověka a nízkou úroveň jeho aktivity, tepelná vlna se přizpůsobí této situaci a čidlo nastaví odpovídající teplotu, aniž by utrpělo pohodlí člověka. Současně dosahuje co možná nejvyšší úspory energie. Chytré čidlo rozezná, zda člověk v místnosti není a snižuje teplotu vytápění. Nebo je v klidové poloze (leží a čte si) a čidlo klimatizace dokáže zvýšit teplotu vytápění tak, aby zajistilo teplotní komfort. Když je člověk pohybově aktivní a sám produkuje energii (sám se zahřívá), klimatizace snižuje teplotu vytápění a tím šetří energii. To vše se může dynamicky měnit během dne. Tomuto režimu se říká tepelná vlna nebo rytmická tepelná vlna.

Klimatizace Panasonic
Klimatizace Panasonic

Podobně se chová čidlo v režimu chlazení i vzhledem k slunečnímu svitu během dne. Zjistí, zdali je slunečno, a systém nastaví teplotu chlazení. Jakmile se situace změní v zamračeno/noc, systém teplotu chlazení sníží. Opět nám šetří energii, ale stále zajišťuje pohodlí a teplotní komfort v místnosti. V režimu topení to je naopak. Při detekci zamračeno či noc nastaví optimální hladinu vytápění, a pokud se během dne změní podmínky a slunce pomůže zvýšit teplotu v místnosti, ECONAVI reaguje snížením teploty vytápění. Zvýšení či snížení teplot nad nebo pod nastavenou hranici je v rozmezí 1 °C. Tím nedochází k plýtvání energií. Čidla jsou velmi přesná a dokážou rozlišit nejen přítomnost člověka v místnosti, odlišit jej od domácích mazlíčků či spotřebičů, ale i detekovat aktivitu osob v místnosti a rychlost jejich pohybu, protože pokrývají prostor v místnosti v několika zónách.

Klimatizace Panasonic
Klimatizace Panasonic

Čistota vzduchu – Nanoe-G

Klimatizace Panasonic
Klimatizace Panasonic

Velmi důležitou předností klimatizačních jednotek Panasonic je zajištění čistoty vzduchu v místnosti. Klimatizace Panasonic využívající systém Nanoe-G odstraní a deaktivují bakterie a viry ze vzduchu s 99% účinností. Díky použití jemných nanočástic dojde k odstranění škodlivých mikroorganizmů nejen ze vzduchu, který dýcháte, ale i těch, které ulpí na nábytku nebo jiných površích. Odstraní nebo zabrání růstu sporám plísní i pylu. Škodlivé mikroorganizmy, které se zachytí uvnitř jednotky na filtrech Nanoe-G také deaktivuje při vypnutí klimatizace. Díky tomuto novému systému odstraňování a deaktivace škodlivých mikroorganizmů z místnosti získala tato technologie Nanoe-G schvalovací pečeť Britské nadace pro alergie.

Pohodlí v místnosti ještě podtrhuje velmi tichý chod klimatizační jednotky Panasonic a jemné suché chlazení, které udržuje v porovnání s běžným chlazením až o 10 % vyšší úroveň relativní vlhkosti. To zamezuje pocitu sucha v krku a snižuje vysušování pokožky.

Odolnost a 100% kontrola

Klimatizace Panasonic mají odolnou konstrukci a spojením s nejmodernějšími technologiemi budou spolehlivě udržovat komfort v místnosti a sloužit bez problémů dlouhá léta. Spolehlivost a odolnost je spolu se sofistikovanou technologií skutečnou hodnotou klimatizace. Vše se prověřuje systémem zkoušek a testů. Simulace 10000 je zkouškou po 10 000 hodinách nepřetržitého provozu. Provádí se za podmínek, které jsou mnohem náročnější než skutečné provozní podmínky. Ve vysokých i velmi nízkých teplotách, důležité jsou i testy za vysoké vlhkosti. Venkovní jednotka musí být velmi odolná vůči povětrnostním podmínkám, zejména proti vodě.

Když shrnete vše, co klimatizace Panasonic dnes umí, zjistíte, že ve spojení s domácí FVE jsou velmi efektivním způsobem vytápění/chlazení, že významně pomáhají snížit náklady za energie, zajišťují vysoký komfort bydlení a podílí se i na čistotě vzduchu v místnostech, kde deaktivují téměř všechny škodlivé mikroorganizmy. Spolu s dokonalým designem a pohodlným ovládáním přes internet přináší maximální pohodlí do našich domovů.

Obrázky: archiv Panasonic

 
 
Reklama