Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úsporný LG VRF systém Multi V IV získal certifikaci Eurovent

Klimatizace určená pro komerční využití s proměnným průtokem chladiva (VRF) Multi V IV. generace od korejského výrobce LG získala prestižní certifikát pro své úsporné technologie. Inverterový kompresor s BLDC motorem optimalizuje účinnost systému při částečném zatížení až o 17 % oproti konkurenčním systémům.

Multi V
Multi V
Label ECC

Úspornost potvrzuje i koeficient energetické efektivnosti 4,83 (Energy Efficiency Ratio) a koeficient výkonu 5,32 (Coefficient of Performance).

Díky variabilnímu okruhu tepelného výměníku se počet cest přizpůsobuje teplotním a provozním režimům, čímž přispívá k navýšení jeho účinnosti. Běžné okruhy jsou standardně nastaveny nezávisle na teplotě a provozním režimu. Multi V 4. generace vybavené kompresorem se systémem HiPOR automaticky vrací olej do kompresoru pomocí čidla hladiny, které pracuje v reálném čase. Pomocí této technologie dochází k výraznému snížení energetických ztrát.


K plusům patří i snížení hlučnosti až o 4 dB (A) díky použití nových Cannon ventilátorů, jež zvyšují průtok vzduchu až o 50 m3 za minutu. Maximální hmotnost kondenzační jednotky systému Multi V IV je 280 kg, což je až o 30 % nižší oproti konkurenci. Multi V IV je navíc modelem, který umožňuje převýšení mezi vnitřními jednotkami až 40 m, tedy nejvíce na trhu.

Technický list vzduchotechnických jednotek Multi V IV ke stažení

Certifikace je udělována asociací Eurovent, která sdružuje národní asociace výrobců klimatizací a chladících zařízení. Každý certifikát má platnost jednoho roku a je vydán na základě testů kvality, kapacity a individuálních zkušeností.

Seznam všech certifikovaných modelů je vám k dispozici.


LG Electronics CZ
logo LG Electronics CZ

LG Electronics, divize KLIMATIZACE Therma V Komerční klimatizace Klimatizace pro obytné budovy Získejte kontrolu nad teplotou prostoru, ve kterém pobýváte. Dopřejte správnou provozní teplotu také serverům a další počítačové technice ve vaší firmě. ...