Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KLIMA RAPID - klimatizace Midea, Daikin a Panasonic pro dům i kancelář

Blíží se horké léto a představa pracovního nebo domácího prostředí je jistě příjemnější, pokud v něm bude přirozeně chladný vzduch. K udržení příjemného chladného vzduchu i v horkých dnech slouží klimatizační jednotky, které se liší podle typu a použití. Zde přinášíme přehled těch nejžádanějších.

Společnost KLIMA RAPID je specialistou na kompletní dodávky klimatizací značek Midea, Daikin a Panasonic a nabízí veškeré služby související s montážními pracemi, údržbou a servisem. Základní typologie klimatizačních zařízení, které na náš trh KLIMA RAPID dodává, se dělí do 3 hlavních kategorií.

Okenní klimatizace kompaktní

Jedná se o jednotky zabudované do okna nebo do zdi s kondenzátorem předsunutým do venkovního prostoru a částí s výparníkem-chladičem zaústěným do místnosti. Jejich předností je hlavně snadná instalace, nevýhodou potom poměrně velká hlučnost.

Mobilní klimatizace

Tyto jednotkly se vyrábějí se v provedení kompakt nebo s odděleným kondenzátorem s chladícími výkony od 2 do 4 kW chladu. Používají se do místností, kde potřebujeme zmírnit nesnesitelné účinky tepla. Hodí se kromě jiné pro stánky se zbožím, které velmi trpí teplem (např. čokoláda). Jejich jedinou nevýhodou je opět poměrně vysoká hlučnost. Představují nejjednodušší způsob klimatizace bez nutnosti odborné montáže. Vyrábějí se v kompaktním provedení, kdy je teplo odváděno flexibilní hadicí mimo klimatizovanou místnost.

Klimatizační jednotky SPLIT


Klimatizační jednotka typu SPLIT

Klimatizační jednotky s tímto označením jsou dělené a sestávají vždy nejméně ze dvou dílů, což odstraňuje problémy s hlukem, se kterými se můžeme setkat u obou předešlých modelů. Vnitřní díl, který se zavěsí do vnitřního prostoru, se sestává z tichého ventilátoru, chladiče (výparníku) a filtru vzduchu. Venkovní díl (kondenzační jednotka) obsahuje kompresor, ventilátor a kondenzátor (výměník). Vnitřní díl bývá zpravidla umístěn na stěnách pod stropem, nade dveřmi, nebo pod oknem, díky čemuž nedochází k přímému ofukování osob v místnosti, což u tohoto typu výrazným způsobem navyšuje uživatelský komfort.

Klimatizace z hlediska využití můžeme rozdělit na 2 hlavní skupiny:

Klimatizace pro byt, dům a kancelář

se doporučují dělené klimatizace typu SPLIT (viz. ilustrace č. 1). Na jednu venkovní klimatizační jednotku však může být napojeno až 5 klimatizačních jednotek vnitřních. V tom případě hovoříme o typu MULTISPLIT. Klimatizace těchto typů se vyrábějí v provedení nástěnných, kazetových, kanálových mezistropních, podstropních a parepetních zařízení. Do této kategorie můžeme zahrnout i mobilní klimatizační jednotky.

Centrální klimatizace

se využívají pro větší administrativní nebo kancelářské prostory a prodejny, kdy je na jednu jednotku venkovní možné napojit až 16 klimatizačních jednotek vnitřních. Centrální klimatizační systémy umožňují jak chladit tak i vytápět na principu tepelného čerpadla vzduch-vzduch.

Představujeme 3 nejžádanější klimatizace:

MIDEA CORONA

Úspěch produktů MIDEA, jejímž exkluzivním dodavatelem pro ČR a SK má tu čest být právě KLIMA RAPID, v posledních letech už i u nás vyvrací zažité mýty a pověry o klimatizacích a jejich majitelích. Totiž, že tato zařízení si mohou dovolit jen opravdu zámožní lidé, zatímco většinovému zbytku společnosti je jejich vlastnictví i užívání zapovězeno. Příkladem této změny nám mohou být nástěnné jednotky modelu CORONA ve výkonu 2,6 kW, které si nyní u KLIMA RAPID můžete pořídit již od 13 776 Kč včetně montáže. Luxus a pohodlí klimatizací MIDEA jsou dnes už zkrátka dostupné téměř každému z nás.


Nástěnná klimatizace MIDEA, model CORONA

DAIKIN COMFORT

Tento model představuje moderní ekonomické řešení klimatizace do domácnosti. Je vhodný do všech typů místností, ať už jde o kuchyň, ložnici nebo obývací pokoj a to po dobu všech ročních sezon od jara do zimy. Funguje jako klimatizace i tepelné čerpadlo (chladí i ohřívá vzduch v místnosti) a jeho předností je zejména možnost upravovat otáčky kompresoru, a tak zvyšovat či snižovat jeho výkon. To vám umožňuje dosáhnout nastavené teploty v místnosti rychleji, zvyšuje energetickou účinnost i úroveň komfortu.


Nástěnná klimatizace DAIKIN, model COMFORT

Daikin Comfort obsahuje špičkový systém Inverter s ekologickým chladivem R410a, automatickou regulaci svislého proudění vzduchu, režim Hot start, Automatický restart, časové programování a uživatelsky přátelské dálkové IR ovládání.

PANASONIC ETHEREA

Nástěnná klimatizace PANASONIC top model ETHEREA v sobě spojuje technologický pokrok s principy moderního designu současných interiérů. Jedná se o kombinovanou technologii klimatizace a čističky vzduchu. Vyrábí se v bíle a stříbrném provedení a působí elegantním a stylovým dojmem. Je vybavena vyspělým čistícím systémem E-ion s novým Patrol Sensorem pro detekci a odstraňování nečistot. Nový systém mírně suchého chlazení u modelu ETHEREA zamezuje rychlému poklesu vlhkosti vzduchu v místnosti, což mu přidává na komfortu a přispívá k ochraně pleti.


Nástěnná klimatizace PANASONIC, model ETHEREA

Supertichý provoz, režim Hot start, Automatický restart, časové programování, funkce autodiagnostiky poruch a uživatelsky přátelské dálkové IR ovládání - to jsou jen některé z dalších předností, které u modelů PANASONIC znamenají běžný, avšak pro zákazníka o to příjemnější standard. Shlédněte prezentační video společnosti PANASONIC.

KLIMA RAPID pro vás nyní připravili model ETHEREA za akční ceny. O detailech nabídky a stejně tak o veškerém dalším nabízeném sortimentu se můžete informovat podrobněji na stránkách KLIMA RAPID e-shopu, na domovské stránce KLIMA RAPID www.klimarapid.cz či zdarma na zelené lince na čísle 800 100 343.

 
 
Reklama