Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový Danfoss digitální pohon: Hydronické vyvážení a automatizace budov jsou konečně propojeny

Ještě nikdy předtím nebylo tak snadné pro správce budov nebo inženýry automatizovaně kontrolovat systém vytápění a chlazení v komerčních objektech. Digitální pohon NovoCon® to potvrzuje.

Vedoucí postavení na trhu

NovoCon® je pohon, vyrobený pro tlakově nezávislé vyvažovací a regulační ventily AB-QM, které společnost Danfoss představila v oblasti hydronického vyvážení již před 10 lety a brzy si získaly vedoucí postavení na trhu.

NovoCon® je zařízení 4v1, které v sobě kombinuje digitální pohon, koncové zařízení s Bus komunikací, zařízení pro indikaci průtoku a zařízení pro sběr dat. Digitální pohon propojuje systém vytápění nebo chlazení budovy na automatizaci budov přes sběrnici a přidává nové úrovně hydronického vyvážení a ovládání.

Digitální pohon umožňuje jednoduchou instalaci a uvedení do provozu a otevírá uživatelům přístup k novému typu dat pro účely údržby. Nabízí také dálkové ovládání vytápění a chlazení z počítače, např. schopnost vyprázdnění stovky ventilů s jediným kliknutím myši.

Testovací aplikace s pozoruhodnými výsledky

Imtech, přední evropský poskytovatel technických služeb v oblasti elektrických řešení, automatizace a mechanického řešení testoval pohon:

Nový digitální pohon NovoCon® připojený na ventil AB-QM
Nový digitální pohon NovoCon® připojený na ventil AB-QM

“Naše očekávání byla před testem velmi vysoká. Zaznamenali jsme jednodušší instalaci a uvedení do provozu a později i vyšší flexibilitu při provádění změn v systému. Jsme velice spokojeni. "

“Každá fáze sebou přinesla nové výhody. Mohli jsme nainstalovat a uvést do provozu ventil a pohon ve stejnou dobu a okamžitě získat vizuální zpětnou vazbu, pokud nastal problém s kabelem. To je pro nás obrovská úspora času, protože nám to umožňuje okamžitě zavřít strop po instalaci a doladit nebo opravit systém už jen z počítače. "

Tým Imtech také zaznamenal rychlejší a snadnější napouštění a vypouštění systému díky možnosti otevření ventilu na 120% při odstraňování nečistot ze systému, což je jedna z mnoha funkcí, které nebyly dříve možné. Digitální pohon umožňuje snadno měnit průtok, pokud se využití místnosti změní, aniž by bylo potřeba rušit uživatele místnosti v budově, protože není nutné otevírat stropy.

Ahmet Canpolat, Business Development Manager ve společnosti Danfoss, je také velmi spokojen s výsledky testu: "Před 10 lety, jsme pomohli předefinovat, co by se dalo očekávat od ventilu, a nyní děláme totéž s pohony díky NovoCon®. Hydronické vyvážení již není izolované od automatizace budov a potenciál, pokud jde o úsporu času a nové poznatky ze systémových dat a lepší spotřebu energie jsou skvělé. Jsme velmi hrdí na dosavadní výsledky a vidíme, že digitální pohon posouvá hranice techniky, zatímco odpovídá na potřeby našich zákazníků ".

Fakta o pohonu NovoCon®

Vysoce přesný multi-funkční pohon navržen pro použití s ventily AB-QM v dimenzích od DN 10-32.


DANFOSS, s. r. o.
logo DANFOSS, s. r. o.

Danfoss nabízí: regulační prvky pro CZT, termostatické hlavice, ventilová tělesa a šroubení, armatury pro vyvážení soustav v rezidenčních a komerčních budovách, produkty pro chytré vytápění - ovládání radiátorů a podlahového vytápění vzdáleně přes ...