Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč větrat s pomocí rekuperační jednotky Vaillant?

Domácnosti využívají větrání pomocí rekuperačních jednotek nejenom kvůli úspoře energie na vytápění, ale také ze zdravotních důvodů.

Rekuperační jednotky jsou výhodné v první řadě proto, že během větrání neztrácíte teplo. Rekuperace sice odvádějí z domu odpadový vzduch, ale nikoliv teplo v něm obsažené. Až 92% tepla odváděného vzduchu rekuperační jednotky Vaillant naopak znovu využijí.

Další výhodou je domov bez plísně. Řízené větrání je nezbytné především tam, kde není technicky možné, například kvůli hluku nebo prašnosti, otevřít okno. Větrání pomocí rekuperace pak v tomto případě chrání celý dům proti plísním a vlhkosti.

A v neposlední řadě jsou rekuperační jednotky obrovskou úlevou pro alergiky. Řízeným větráním s pomocí rekuperace mohou domácnosti totiž zásadně ovlivnit kvalitu vzduchu uvnitř domu. Díky filtrům v rekuperačních jednotkách můžete mít doma svěží, a především čistý, vzduch. A to jistě ocení všichni ti, kteří trpí alergií a kteří díky rekuperaci mohou doma opět lehce dýchat.


Vaillant Group Czech s.r.o. (zn. VAILLANT)
logo Vaillant Group Czech s.r.o. (zn. VAILLANT)

Díky více než 145 letům zkušeností vám značka Vaillant poskytuje efektivní a ekologická řešení pro vytápění, ohřev teplé vody, chlazení a větrání. V našem produktovém portfoliu najdete kondenzační kotle, tepelná čerpadla, rekuperační jednotky, zásobníky, ...

 
 
Reklama