Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

S čističkou vzduchu se už nemusíte bát nadechnout

Čistička vzduchu patří k důležitým přístrojům moderní domácnosti. Stále častěji se setkáváme s alergeny v ovzduší, které na nás nepůsobí jen venku, ale i uvnitř každé místnosti.

Negativně ovlivňují naše zdraví a my bychom měli být připraveni chránit sebe i své děti. S čističkou vzduchu budete moct znovu zdravě dýchat, neboť filtruje vzduch a dokáže pohltit všechny škodlivé částice. Jejím pořízením tak uděláte maximum pro své zdraví.

Proč si domů pořídit čističku vzduchu?

Denně se vystavujeme velkému množství škodlivých látek, které negativně ovlivňují naše zdraví. Mluvíme především o alergenech, jako jsou plísně, roztoči, prach, pyly, nebo zvířecí srst. Značný podíl na vznik onemocnění má i cigaretový kouř a další chemické látky, které se uvolňují například z nábytku, koberců či tapet. Jak už z textu vyplývá, s patogeny se můžete setkat kdekoliv a měli byste proto myslet na prevenci. Kvalitní čistička vzduchu vám může pomoci snížit nebezpečné částice z ovzduší na minimum. Jsou navíc tiché, úsporné a nároky na údržbu jsou minimální!

Čistý vzduch je luxus, který by si měl dopřát každý

Že je čistička vzduchu jenom pro alergiky? Ale kde že. Je určena pro každého smrtelníka, který chce dýchat čistý vzduch a žít zdravě bez rizika nemoci. Mnoho čističek vzduchu je navíc obohaceno o ionizátor, který podporuje imunitní systém tím, že potlačuje přítomnost mikroorganismů v ovzduší, ale také neutralizuje pachy. Každý z nás má určitě rád ten osvěžující vzduch na horách, u moře, nebo v lesích. A přesně takové účinky má ionizátor, který vzduch v místnosti příjemně pročistí. Pomoci dýchat vám může i zvlhčovač vzduchu, který zbavuje ovzduší prachových částic a do některých můžete přidat i vůni. Snížit vzdušnou vlhkost vám naopak může odvlhčovač vzduchu. Ten napomáhá udržovat kvalitu vašeho bydlení tím, že zapříčiňuje vznik plísní a nedochází tak ani k množení bakterií.