Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lépe je digitálně – kompetence pro chladicí techniku od firmy Testo

Úlohy ve výstavbě chladicích investičních celků jsou velmi rozmanité. Sahají od projektování přes instalaci až po uvádění chladicích a klimatizačních zařízení nebo tepelných čerpadel do provozu.

K tomu, aby zařízení fungovalo tak, jak bylo plánováno, se musí kontrolovat tlaky, teploty a eventuálně přehřátí nebo podchlazení systému. K dosažení spolehlivé výpovědi na základě těchto parametrů o bezpečnosti a efektivitě zařízení již analogové servisní přístroje nestačí. Ty měří výhradně vysoký a nízký tlak chladicího zařízení. Pro každé další měření je již zapotřebí další měřicí přístroj. Zdlouhavá manipulace, časová náročnost měření a široký prostor pro interpretaci při získávání výsledků měření vedou k neefektivně seřízeným zařízením a vyšším nákladům pro zákazníky.

S digitálními servisními přístroji od firmy Testo se těmto problémům vyhnete. Jeden přístroj naměří nejrůznější parametry: změříte rychle a snadno tlak a teplotu nebo provedete zkoušku těsnosti s kompenzací teploty. Je možné ukládání a vyhodnocení dat na počítači nebo tisk protokolu přímo na místě měření. V příslušných přístrojích jsou uložena téměř všechna běžná chladiva.

Výběr měřicích přístrojů pro všechny požadavky v chladicí technice

testo 550
bar psi °C/°F kPa MPa inch Hg
testo 557
inch Hg psi MPa kPa bar °C °F hPa micron
testo 570
inch Hg psi MPa kPa bar °C °F hPa micron

Digitální servisní přístroj testo 550 pro všechny servisní činnosti

Robustní 2cestný kovový blok ventilů přístroje testo 550 se třemi přípojkami a třemi držáky hadic umožňuje rychlou a snadnou práci. Stabilní pouzdro spolehlivě chrání přístroj proti nárazům.

Digitální servisní přístroj testo 557 pro uvádění do provozu a servis

Digitální servisní přístroj testo 557 je robustní nástroj pro všechna měření prováděná na chladicím zařízení nebo tepelném čerpadle. Je vybaven robustním 4cestným blokem ventilů s dalšími možnostmi připojení, např. vakuového čerpadla nebo lahve s chladivem.

Digitální servisní přístroj testo 570 pro rozsáhlou analýzu závad

Testo 570 nabízí všechno, co potřebujete pro použití na chladicích zařízeních a tepelných čerpadlech. Datová paměť nahrazuje manuální pracovní kroky a díky jednoduché obsluze můžete provést bez problémů trvalá měření.

testo 552
hPa micron
testo 316-3
g/a
testo 316-4
g/a

Vakuometr testo 552 pro evakuaci tepelných čerpadel a chladicích zařízení

Digitální vakuový měřicí přístroj testo 552 poskytuje velmi přesné informaci o stupni odvlhčení zařízení a odstranění cizorodých látek (mimo jiné olejů a cizích plynů).

Detektor úniku testo 316-3 všestranný přístroj pro vyhledávání úniků

Testo 316-3 je spolehlivý detektor úniku chladiv, který odhalí sebemenší úniky díky své vysoké citlivosti 4 g/a a splňuje tím předpisy týkající se nařízení pro F plyny a také běžné normy SAE J1627 a EN14624:2012.

Detektor úniku testo 316-4 je profesionál pro vyhledávání úniků

Testo 316-4 je rychlý a spolehlivý detektor úniku pro všechna běžná chladiva. Senzor je permanentně kontrolován a na displeji zobrazuje chybné funkce nebo znečištění.


TESTO, s. r. o.
logo TESTO, s. r. o.

Digitální měřicí přístroje: teploměry, vlhkoměry, měřiče proudění; přístroje pro zaregulování vzduchotechniky; systémy pro validaci čistých prostorů, měření turbulencí, kvality ovzduší, hlukoměry, luxmetry, analyzátory kouřových plynů; detektory, ...