Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Užijte si ruch velkoměsta, jen když opravdu chcete

Představujeme vám stavebně jednoduchý a přitom efektivní způsob přívodu čerstvého vzduchu i při zavřeném okně. Jednoduše se rozlučte s nechtěným venkovním hlukem, ale také hmyzem, plísněmi či prachem. KORASMART 1400 otevírá dveře do světa bezpečného, ale také současně technicky dostupného větrání pro každý dům a byt.

Čerstvý vzduch do plic

Bez větrání se neobejde žádný interiér. Výměna vzduchu je potřebná nejen ze zdravotního hlediska, ale napomáhá také udržovat v místnosti vhodné klima. Teplota i klima v objektech, kde se jednotky nacházejí, splňují hodnoty pro optimální vlhkost, která předchází zvýšené potivosti či suchému kašli. Velký rozdíl poznají zejména alergici, astmatici nebo lidé s respiračními chorobami, neboť nepřijdou do styku s dráždivým prašným okolím, pyly a bakteriemi. Proto tradiční metodu otevření okna ponechte minulosti, s větracími rekuperačními jednotkami získáte mimo jiné také bezpečný způsob větrání, a to zejména vůči Vašim dětem, ale také domácím mazlíčkům.

Tajemství odhaleno

Korado boční řez KORASMART 1400

Složitě znějící, avšak bezchybně pracující tzv. „rekuperace“ vzduchu odvádí znečištěný vzduch z místnosti větrací a rekuperační jednotkou ven. Rekuperační jednotka přitom zachycuje jeho teplo a ve výměníku ho předává čerstvému nasátému vzduchu, který vpouští do místnosti. Interiér se tak zbytečně neochlazuje a využívá se zde již jednou získané teplo. Příchod a odchod vzduchu je odváděn současně, čímž je maximálně eliminováno „zbytečné“ větrání či zvýšená spotřeba energie.

Kam s nimi?

Jednotky jsou vytvořeny pro řízené větrání všech místností domu či bytu, ať už se jedná o ložnici, obývací pokoj či koupelnu. Zalíbení v rekuperačních větracích jednotkách naleznou také architekti, neboť se jim otevírá neomezená škála projekčních možností.

Korado obývací pokoj
Korado ložnice

Mistr v oboru

Korado detail jednotky KORASMART 1400

Jednotka KORASMART 1400 zaujme energeticky úsporným řízeným větráním umožňujícím nastavit maximální požadovanou vlhkost a teplotu. Větrací výkon lze volit v 10 stupních, čerstvý vzduch přitom do místnosti proudí bočními otvory v jednotce, takže nevzniká průvan. Samotná jednotka je vybavena podsvíceným LCD displejem a dálkovým ovladačem, který usnadňuje ovládání jednotky. O „čerstvost“ vzduchu se starají filtry, které zamezují vpuštění nežádoucích škodlivých látek a pachů do místností. Jelikož chod jednotky je velmi tichý a navíc dokáže výrazně utlumit hluk pronikající zvenčí, hodí se do obývacího pokoje i do ložnice.

Jedna, dvě, tři… a hluboký nádech

Rychlá a snadná montáž větrací rekuperační jednotky KORASMART 1400 disponuje nízkými investičními náklady, neboť umožňuje instalaci do stávajících objektů či novostaveb. Současně díky svým rozměrům a jednoduchému svěžímu designu tak zapadne takřka do jakéhokoli interiéru.

Veškeré informace o lokální nástěnné větrací jednotce s rekuperací KORASMART 1400, ale také dalších produktech naleznete na www.korado.cz.


KORADO, a.s.
logo KORADO, a.s.

Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles. Naší filozofií je nabídnout kompletní systémové řešení pro vytápění, chlazení i větrání a uspokojit požadavky i těch ...