Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic představuje nové třícestné rekuperační jednotky

Panasonic představuje novou řadu třícestných centrálních rekuperačních jednotek s množstvím přípojných ventilů pro snadnější a efektivnější instalaci. Nové řídicí jednotky jsou k dispozici se 4, 6 nebo 8 ventily, které poskytují vysokou flexibilitu při montáži i návrhu vedení potrubí.



Jakub Šachl, Product and Key Account Manager Panasonic CZ, vysvětluje: „Nová třícestná kontrolní jednotka představuje významný posun v oblasti rekuperace, který přináší vyšší flexibilitu při projektování a montáži potrubí. Zrychluje se i samotná instalace, což tyto jednotky předurčuje například pro instalaci v hotelech, kde bývá prostor pro připojení několika jednotek často omezen.“

Aby jednotky poskytly co největší možnosti pro návrh vedení, jsou přípojky do hlavního chladicího okruhu vyvedeny po obou stranách. S novými jednotkami není nutné kupovat i samostatné třícestné PCB kity a elektromagnetické ventily pro každou vnitřní jednotku. Nový design jednotek totiž přichází již se zabudovanou třícestnou PCB jednotkou a elektromagnetickým ventilem kombinující několik kitů do jednoho boxu se 4, 6 nebo 8 přípojnými ventily. Nové inovativní řešení, s výškou pouhých 200 milimetrů, navíc vyžaduje jen jeden napájecí zdroj, což výrazně sníží konstrukční náklady, zjednoduší návrh systémů a zkrátí čas potřebný pro instalaci.

Nová třícestná ovládací jednotka umožňuje rozsáhlou flexibilitu systémového řešení v návrzích rozvodů potrubí. Lze ji umístit dvěma způsoby - za rozbočovač chladivového potrubí nebo před T-kus. Nová ovládací jednotka rovněž nabízí různé metody řízení jako například skupinové řízení nebo simultánní i skupinový provozní režim pod jednou přípojkou.

Pro vice informací navštivte stránky www.aircon.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.