Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic klimatizace likvidují až 99,9 % pylů a nežádoucích částic ve vzduchu

Technologie nanoe, která je obsažena v nejnovějších řadách Z a XZ klimatizací Panasonic Etherea, pomáhá vytvářet zdravé ovzduší v domácnostech. Dosahuje účinnosti až 99,9 % v likvidaci virů, plísní, bakterií a také pylů, což v probíhající pylové sezoně ocení hlavně alergici a astmatici.


 

Alergie a astma řadíme v dnešní době spíše mezi civilizační choroby. Náš organismus je ve stále rostoucí míře ohrožován především nepříznivými vlivy okolí, mezi něž patří také zhoršení životního prostředí a kvality ovzduší.

A mezi ty hůře zvladatelné patří reakce na pyl nebo prach. Zvláště v probíhajícím období pylových alergií jsme postaveni často před problém kombinace vzdušných alergenů a vysokých venkovních teplot, které přirozeně vedou k otevření oken a větrání, abychom ochladili místnost.

Snížení teplot lze samozřejmě docílit využitím klimatizací, ale to zároveň ještě neznamená, že jsme se zbavili zdroje našich obtíží. Vybrané řady klimatizací Panasonic však přinášejí i řešení tohoto problému. Mezi zmíněné produkty patří i nové řady Panasonic Etherea Z a ZX s technologií čištění vzduchu nanoe.

Technologie nanoe, uvolňující iontové částice pro rychlé čištění vzduchu, dokáže odbourat až 99,9 % bakterií, pylů, plísní a virů ve vzduchu přímo ve filtru vnitřní jednotky. Rovněž je velmi účinná v neutralizaci pachů – po 30 minutách je například schopna odstranit až 90 % odéru z tabákového kouře.

Jak technologie Panasonic nanoe funguje?


Klimatizační jednotka generuje elektrostatické atomizované vodní částice, které působí ve vnitřním filtru jednotky a jsou rovněž vypouštěny do místnosti z generátoru klimatizační jednotky. Částice nanoe pocházejí z kondenzované vlhkosti ve vzduchu, takže pro jejich generování není zapotřebí zdroj v podobě zásobníku vody nebo její přívod.

Tyto atomizované vodní částice s velkým množstvím OH radikálů (které zajišťují antibakteriální účinek) se navážou na alergen (např. pyl nebo vir) a využijí chemickou reakci, při níž se ze škodlivého tělesa odstraní vodík. Dochází tak k reakci OH (radikály v nanoe částici) a H (vodík z alergenu), ze které vzejde neškodná H2O. Ta se odpaří a dojde k eliminaci původní struktury škodlivého prvku ve vzduchu.

Nanoe částice přitom měří pouze jednu miliardtinu částečky vodní páry, takže proniknou hluboko do její struktury a dokáží tak odstranit i pach.

„Technologie částic Panasonic nanoe patří mezi řešení, na která jsme hrdí. O účinnosti této technologie svědčí řada testů i ocenění, jako například prestižní uznání od Allergy UK,“ říká Jakub Šachl, Head of the Czech and Slovakian Market společnosti Panasonic.

„Respirační obtíže a alergie, se kterými se bohužel setkáváme ve stále větší míře i u malých dětí, představují nejenom jejich fyzickou zátěž, ale působí i na psychiku celé rodiny. Jsem rád, že alespoň z části můžeme našimi technologiemi zmírnit starosti rodičů těchto dětí a umožnit jim vytvořit příjemné a bezpečné domácí prostředí.“

Pro vice informací o Panasonic nanoe navštivte www.aircon.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.