Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zvlhčovač vzduchu a pračka vzduchu v jednom Winix WSS - 170

Díky jedinečné kombinaci zvlhčovače vzduchu, pračky vzduchu a čističky vzduchu vzniká v obytném prostoru optimální a zdravější klima. Zařízení Winix WSS - 170 je velmi účinným zařízením a pomocníkem.

Zvlhčovač vzduchu a pračka vzduchu Winix WSS - 170 zvlhčuje a čistí vzduch. Částice obsažené v nasávaném vzduchu jsou zachyceny na otočné kolo a odvedeny do vodní lázně. Přitom je současně nejprve voda v kapalném stavu předána na otočný kotouč a dále okolnímu vzduchu a tím dochází ke zvyšování relativní vlhkosti v prostředí. Současně zůstávají částice prachu a jiné znečištění ze vzduchu zachyceny na otáčejícím se kole a potom jsou umyty ve vodě v zásobní nádržce. Nečistoty obsažené ve vodě se již dále nemohu dostat zpět do vzduchu.

Bezúdržbový provoz – nevyžaduje žádnou výměnu filtrů

Zvlhčovací kolo ve Winix WSS - 170 je vyrobeno z plastu s antibakteriální úpravou, který je ještě ošetřen speciální povrchovou úpravou. Tím na sebe může navázat více vody ze zásobní nádrže a vzduch tak může být lépe zvlhčován. Tyto kola nemusí být po dobu životnosti přístroje měněny. Jednoduše je lze prostě vyčistit.

Jednoduchá obsluha v automatickém a nočním režimu provozu

Zvlhčovač vzduchu a pračku vzduchu je možné provozovat v manuálním nebo automatickém režimu provozu. V automatickém režimu provozu zajišťuje zařízení konstantní vzdušnou vlhkost v intervalu hodnot od 50 % až do 60 %. Když je vlhkost vzduchu příliš nízká, zapne se Winix WSS - 170 na vyšší stupeň zvlhčování a jakmile bude dosaženo zdravé úrovně vlhkosti, opět se sníží na nižší stupeň zvlhčování. V nočním režimu provozu se zařízení samostatně přepne do málo hlučného režimu provozu, k tomu dojde jakmile prostorový senzor zaznamená pokles intenzity světla v prostoru.

Systém plasma – pro efektivní čištění vzduchu

Winix WSS - 170 je dodatečně vybaven systémem plasma. Tento čistící účinek bude dosažen tím, že plasma – ionizátor ve Winix WSS - 170 produkuje nestabilní molekuly a předává je do vzduchu v uzavřeném prostoru. Tyto molekuly se navážou na nečistoty jako např. mikroorganismy ve vzduchu, které tak budou padat k zemi. Tato technologie je nazývána a označována jako plazma nebo jako aktivní čištění vzduchu, u kterého se zbavujeme nečistot na úrovni molekul. Při pasivním čištění vzduchu jsou naproti tomu použity filtry jako prostředky pro čištění vzduchu. Dodatečný čistící účinek těchto iontů je v celém prostoru.

Žádné dodatečné filtry, žádný drahý spotřební materiál – jednoduché čištění

Winix WSS - 170 nepotřebuje žádné výměny filtrů: ve vodě stojící (otáčející se) zvlhčovací kotouč na sebe ve vodní lázni naváže vodu, zařízením prochází nasávaný vzduch s nečistotami. Antibakteriální vlastnosti tohoto kotouče zabrání vzniku a šíření bakterií a dalších mikroorganismů. Volné částice prachu ze vzduchu zůstanou zachyceny na tomto kotouči a dostanou se do vody, takže zařízení má účinek na dodatečné snížení prašnosti.

Čištění:
Zařízení se dá velmi jednoduše rozebrat, aby bylo možné kotouč a zásobní nádrž na vodu vyčistit. Zpravidla stačí důkladné opláchnutí proudem pitné vody. Vnitřní povrch nádržky může být jednoduše ošetřen setřením textilním hadříkem.

Technická data Winix WSS - 170
Zvlhčovací výkonmax. 400 g/h při 23 °C a 30% r.vl.
Velikost prostoru160 m3 / 65 m2
Příkonmax. 17 watt
HygrostatAno
Stupně výkonu3
HlučnostMax. 35 dB
Objem zásobníku vody10 l
Rozměry420 × 330 × 330 (V × Š × Hl.)
Hmotnost6,5 kg

Hlavní důvod, proč mít vlastní zvlhčovač a pračku vzduchu:

  • Hodí se právě proto, aby byl zajištěn v obytném prostoru minimální požadavek na hodnotu relativní vlhkosti, aby člověk žil v prostředí zdravém a přirozeném.
  • Aby byla odstraněna nadměrná prašnost v interiéru obytných budov.
  • Aby byl snížen podíl částeček srsti našich čtyřnohých miláčků ve vzduchu uvnitř obytných budov.
  • Aby byl snížen podíl částeček pylu ve vzduchu uvnitř obytných budov.
  • Pro speciální užití, např. snížení podílu velmi jemného prachu, nebo vůní resp. zápachů např. tabákového kouře.

Výše zmiňovaný výčet výhod ocení zejména alergici a osoby s chronickou nemocí horních cest dýchacích.

Technický list

Plasma WaveTM Technologie
K boji proti mikroorganismům jako např. virů, bakterií atd. na molekulární úrovni na straně jedné a k zamezení šíření zápachu či vůní a těkavých látek na straně druhé. Tím je posíleno čištění vzduchu působením pračky vzduchu, která prach a jiné částice nečistot pomocí zvlhčovacího kola filtruje ze vzduchu.

 

Cleancel™ povrstvení k ochraně před mikroorganismy
Vnitřní strana zvlhčovače vzduchu, pračky vzduchu –Winix WSS - 170 je ošetřena antibakteriální CleancelTM vrstvou, aby bylo zajištěno působení proti vzniku, růstu a šíření mikroorganismů.

 

Zvlhčovač vzduchu na principu přirozeného odparu
Winix WSS - 170 zvlhčovač vzduchu, pračka vzduchu odpařuje vodu, aby byla udržena požadovaná úroveň vlhkosti vzduchu v prostoru. U tohoto systému přirozeného odparu zůstávají nečistoty jako např. vápenné usazeniny v zásobní nádrži na vodu , takže do vzduchu se distribuuje jen čistá voda. Bílým vápenným usazeninám, které vznikají u mnohých ultrazvukových zvlhčovačů je takto zabráněno.

 

Bezúdržbový provoz – nepotřebuje žádnou výměnu filtru
Díky důmyslnému systému otočného kotouče s antibakteriální úpravou šetří náklady na pořízení a výměny filtrů např. odstranění vápníku atd.

 

Nízké provozní náklady
Spotřeba elektrického proudu některých zvlhčovačů je značná. Některé typy mají příkony ve stovkách wattů. Winix WSS - 170 pracuje s příkonem pouze 17 watt a tak velmi hospodárně.

 

Automatický režim provozu
Winix WSS - 170 zvlhčovač vzduchu, pračka vzduchu, vyhodnotí stav vlhkosti a přepne do správného stupně intenzity zvlhčování tak, aby vlhkost vzduchu byla trvale udržena na stabilní úrovni mezi hodnotami 50 % až 55 %.

 

Noční režim provozu pro téměř neslyšitelný provoz v noci
Senzor pro snímání vlhkosti je vybaven i snímáním intenzity denního světla, takže se zařízení v noci v automatickém režimu provozu přepne na tichý chod a běží v úsporném režimu. proto je zařízení také vhodné pro použití v ložnici.

 

Automatický Stop
Winix WSS - 170 zvlhčovač vzduchu, pračka vzduchu, Auto stop se zapíná při prázdném zásobníku vody, tím se zařízení vypne a nespotřebovává žádnou energii.

 

Drekoma
logo Drekoma

DREKOMA - výhradní dovozce vlhkoměrů a zvlhčovacích systémů firmy MERLIN Technology GmbH. Úprava a demineralizace vody - reverzní osmoza,obchodní a zprostředkovatelská činnost, dřevařské stroje a zařízení, zpracování znaleckých posudků v oboru.