Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Koncept větrání byl schválen jako pravidlo správné praxe HKČR

Koncept větrání je určen zejména při volbě koncepce větrání, lze však ho využít ve všech fázích procesu návrhu, realizace a obsahuje i pokyny pro přejímku, provoz a údržbu větracího zařízení.

Koncept větrání byl schválen 16.8.2017 Oborovou koordinační radou HKČR jako pravidlo správné praxe HKČR pod označením TPW 170 01 - Koncept větrání pod registračním číslem HKCR/4/17/01.


Dokument je metodickou pomůckou pro návrh větrání při respektování hlavních aspektů (hygiena, zdraví, stavba, energie). Opírá se o závazné právní předpisy (zákony, nařízení vlády, vyhlášky), závazné, resp. doporučené technické normy (ČSN EN, ČSN), doporučené technické normativní informace TNI a technická pravidla (např. TPG) a to vždy v jejich platných zněních. Některá doporučení vycházejí ze zahraničních podkladů a zkušeností.

Koncept větrání byl představen v únoru 2017

Koncept větrání budov byl představen veřejnosti v únoru 2017 na konferenci, kterou pořádaly Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, ČKLOP, MPO ČR, ČKAIT, SPS v ČR, Svaz měst a obcí, GRAITEC s. r. o., Ministerstvo pro místní rozvoj. Zajímavosti z konference včetně videokomentářů najdete v článku Výměna starých oken za těsná je změnou jejich funkce

 
 
Reklama