Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ATREA na odborném Sympoziu Green Way Day 2019

Každoroční odborné sympozium GREEN WAY DAY se letos uskutečnilo na Zlíchově. A ATREA byla u toho. Přednáškami jsem se zapojili i do odborného programu.

Každoroční odborné sympozium GREEN WAY DAY se letos uskutečnilo na Zlíchově.

Sešli se odborníci z oblasti vzduchotechniky a topenáři. Společnost ATREA, jako jeden z předních tuzemských výrobců větracích systémů s rekuperací, se účastnila aktivně, a to v podobě několika přednášek vedených Ing. Zikánem.

Do programu jsem přinesli například témata:

  • Zajímavé realizované projekty ATREA
    Mezi našimi referencemi z oblasti bytové výstavby jsou zajímavé objekty, kde jsem řešili a dodávali např. Větrání s cirkulací, vytápěním a chlazením, větrání s cirkulací a přitápěním – sání vzduchu, přes zemní výměník,
  • Odlučování tuků
    Odlučování tuků je téma pro větrání kuchyní. V nabídce máme například digestoře MODIS 2, které byly navrženy jako stavebnicový systém, který umožňuje zvolit dodávku vcelku nebo sestavení přímo na stavbě svépomocí dle jednoduchého návodu. Na výrobu je použit výhradně nerezový plech AISI 304 tloušťky 1 mm, který zajišťuje odpovídající odolnost proti vysoké teplotě, vlhkosti a organickým sloučeninám.
    Typ MODIS 2 je první zařízení, ve kterém je použito svítidlo vlastní konstrukce v nerezovém plášti s krytím IP54 a teplotní odolností do 60 °C. Provedení svítidla zajišťuje požadovanou intenzitu a rovnoměrnost osvětlení na pracovní ploše.
    K filtraci neboli odlučování tuků z odpadního vzduchu jsou použity tahokové filtry typu MODIS 400 x 400 s účinností až 90 %.

 
 
Reklama