Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ATREA úsporné a ekonomické systémy větrání i pro školy

Ve třídách jsou násobně překračovány koncentrace CO2, hlukové limity apod. Tyto aspekty vedou k sekundárnímu efektu v podobě unavených, nesoustředěných dětí.

ATREA úsporné a ekonomické systémy větrání i pro školy
ATREA úsporné a ekonomické systémy větrání i pro školy

Společnost ATREA přináší v rámci firemního portfolia různé varianty větracích systémů právě pro školy. Vždy se jedná o komplexní systém jak účinně, a ekonomicky zajistit přívod čerstvého, filtrovaného vzduchu do tříd tak aby stav popsaný výše byl minulostí. Ve spolupráci s lokálními partnery v rámci celé ČR je společnost ATREA připravena pomoci s řešením situace ve smyslu komplexní podpory – konzultace, studie, příprava projektů a pomoc s dosažením na dotace.
Výsledkem je funkční systém navržený dle přání zákazníka s jednoznačně pozitivním vlivem na kvalitu výuky s možností dosažení na dotace.


DUPLEX 850 Inter jsou jednotky určené pro řízené větrání s rekuperací tepla zejména pro školy a administrativní budovy. Unifikace se netýká jen jednotky DUPLEX Inter samotné, ale také podstatného rozšíření volitelného příslušenství této jednotky.

Pro jednotku DUPLEX Inter 850 druhé generace je možné volit z nabídky třech druhů povrchových úprav. Univerzálně je jednotka vyráběna ve dvou provedeních (10 / 11 – připojení venkovního vzduchu k jednotce - zprava /zleva) a k ní si klient zvolí preferovaný vzhled jednotek DUPLEX 850 Inter a při výběru vhodného designu se jednotka stává součástí interiéru a není nutné ji zakrývat.
Díky velice tichému chodu nedochází k rušení výuky ve třídě, či jednání ve veřejných budovách, byť je jednotka spuštěna na vysoký výkon.

Jednotka přizpůsobená škole

"Pracovali jsme s úkolem, jak větrací jednotku pro školy zatraktivnit. Musí být samozřejmě funkční, málo hlučná, hezká a pozor: odolná. Školní prostředí je specifické tím, že zařízení musí vydržet i přestávky ve škole. Design jsme se snažili přizpůsobit škole a určitě je možné vybrat jednotku tak, aby byla ve třídě hezká, lze volit individuálně pro školu i pro třídy. Zcela zásadní je automatický provoz. Výkon jednotky je zcela automatický podle přítomných osob, podle úrovně CO2, řekl pro TZB-info Ing. Daniel Morávek, obchodní ředitel společnosti ATREA, na Aquathermu 2018, kde jednotka DUPLEX Inter 850 získala zlatou medaily a porota ocenila právě integrovanou regulaci a vzdálený monitoring pro snadnou údržbu.


ATREA s.r.o.
logo ATREA s.r.o.

Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku 1990 snižování energetické náročnosti provozu vzduchotechnických zařízení, hlavně uplatněním moderních rekuperačních výměníků, dokonalé vestavěné regulace a postupný přechod na plně ...

 
 
Reklama