Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Řízené větrání - Účinné proti plísním a škodlivým látkám

Problém: Kdy jste naposledy větrali svoje pokoje? Do svého nového domu nebo do energeticky efektivní obnovy bytu jste investovali prostředky na kvalitní fasádní izolaci, kvalitní těsná okna a dveře.

Výsledkem je, že neuniká vytápěný vzduch, takže Vaše teplo a šetříte tím peníze. Ale nemá to vždy jen výhody. Při každodenní činnosti v domácnosti se hromadí velké množství vlhkosti.

Jako příklad si uvedeme domácnost pro 4 osoby: obyvatelé vyprodukují okolo dvanácti litrů vody denně.

Jak často byste měli větrat? Abyste dosáhli zdravého životního prostředí, bylo by to sedmkrát denně po dobu deseti minut. Neustále, ve dne i v noci. Realizace je však prakticky nemožná z důvodu běžného fungování rodiny – čas v práci a čas na spánek.

  • Výsledek:
  • Objevuje se nepříjemná plíseň a pach...

Decentrální větrací systém od společnosti inVENTer se skládá z přístrojů uspořádaných do párů, které jsou nainstalované v obvodové zdi. Vestavěné ventilátory Xenion® přinášejí dovnitř čerstvý vzduch a odvádějí použitý vzduch. Každých 70 sekund mění svůj směr otáčení. Teplo se absorbuje v keramickém výměníku a znova se uvolňuje.

Velká část tepla je zadržená a ušetříte tak cennou energii na vytápění.


A - INVENT s.r.o.
logo A - INVENT s.r.o.

Decentrální - bezpotrubní - systém řízeného větrání s rekuperací - zpětným ziskem tepla - na bázi HIGHT-TECH keramického výměníku. A-INVENT s.r.o. je výhradním dovozcem inVENTeru pro ČR a SR.

 
 
Reklama