Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zařízení změření COP u tepelných čerpadel - COP METER

Změřte si účinnost svého tepelného čerpadla pomocí zařízení COP METER!

COP (Coefficient of Performance) je základním parametrem hodnocení en. účinnosti tepelných čerpadel. Jedná se o ukazatel hodnot v laboratorních podmínkách, řídí se normou EN 14 511. Problémem pro uživatele jsou nejednotné informace o zkušebních podmínkách měření, které liší v podmínkách směrnice MŽP, normách EUROVENT atd. Např. podle staré normy se počítalo s rozdílem teplot mezi přívodem a zpátečkou do topného systému 10 °C, podle nové je to 5 °C, konkrétně pro nejrozšířenější typ, vzduch-voda, je to 35/30 °C. Tyto nejednotnosti, společně s laboratorními podmínkami, které jsou v těchto metodikách používány a pro běžného uživatele jsou prakticky nedosažitelné, nevyjadřují reálnou efektivitu čerpadla v závislosti na konkrétních provozních podmínkách, což se týká i nově používaného faktoru SCOP.

Poptávka po zařízení, které by bylo schopno přesněji vyčíslit reálnou účinnost tepelného čerpadla, je kvůli absenci podobného přístroje v ČR, značná. TD metal s.r.o. zařazuje z tohoto důvodu do sortimentu zařízení na změření COP u tepelných čerpadel - COP METER. Je určen pro všechny typy tepelných čepadel a kromě měření COP nabízí kompletní monitorování dalších parametrů - aktuální spotřeba, teploty, průtoky atd., ukládání naměřených hodnot, připojení k zařízení vzdáleným přístupem přes sběrnici ModBUS a mnohé další.

Věříme, že toto zařízení zaujme jak konečné uživatele tep. čerpadel, tak i jejich instalatéry a výrobce. Pro bližší informace můžete kontaktovat info@tdmetal.cz.

 
 
Reklama