Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Klimatizační Haier s UV-C lampou pro čistý a zdravý vzduch

Technologickou novinkou 2021 je zabudovaná UV-C lampa, která ve vybraných klimatizacích zaručuje sterilizaci vnitřního prostoru jednotky a cirkulujícího vzduchu do místnosti klimatizační jednotkou.

Jak tedy celá technologie funguje?

Ultrafialové záření (UV) je elektromagnetické vlnění za fialovým – krátkovlnným okrajem viditelného spektra. Přirozeným zdrojem UV záření je Slunce. UV záření je několik druhů, a právě klimatizace Haier mají zabudované UV-C lampy. Princip je založen na funkci germicidní lampy, která využívá generátor UV-C záření na vlnové délce kratší než 280 nm a má tedy nejvyšší energii z UV záření, jde tedy o to nejbezpečnější řešení pro likvidaci nežádoucích organizmů ve vzduchu. Jeho dezinfekční účinky jsou využívány např. na operačních sálech, JIP nebo v laboratořích (germicidní lampy).

Je tato technologie bezpečná?

Pokud používáte klimatizace Haier se zabudovanou UV-C lampou nemusíte se bát. Samotná klimatizace má několik bezpečnostních prvků, které brání před negativními účinky. Magnetické čidlo, automaticky odpojí UV-C lampu v případě, že dojde k otevření krytu jednotky a samotná technologie je certifikována laboratoří společnosti SGS. UV-C záření může vám způsobit, při dlouhé expozici přímo na kůži, nebo sliznicích trvalé následky, nepoužívejte tedy UV-C bez certifikace.

Co UV-C likviduje, jaké jsou její účinky a mnohem více detailů se dozvíte v článku na odkazu zde.


SOKRA, s.r.o.
logo SOKRA, s.r.o.

Klimatizace, chlazení, příslušenství pro montáž chlazení a klimatizace. Výhradní dovozce split a VRF systémů HAIER, absorpčních jednotek pro chlazení a vytápění BROAD a ventilátorových konvektorů, tepelných čerpadel a chladičů kapalin GALLETTI. Standardní ...

 
 
Reklama