Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ZAtopx – bezpřevodový pohon v kombinaci s plochými pásy

Výtahový pohon ZAtopx je vhodný pro výtahy se strojovnou nebo bez ní. Použitím pásů jako závěsných prostředků lze zmenšit průměr lanovnice a odkláněcí kladky na 100 mm.

To umožňuje, aby tyto výtahové stroje byly konstruovány ještě kompaktněji. ZAtopx tak poskytuje dokonalý základ pro výrobu kompaktních výtahů s velmi plynulým a bezhlučným chodem, poskytující maximální funkčnost v omezeném prostoru. Pohon ZAtopx je vhodný pro užitečné zatížení až 1 050 kg a rychlosti až 1,6 m/s.

Ve spolupráci s firmou Beta Control s.r.o. došlo k první realizaci výtahu v ČR, kde byl tento nový pohon nasazen. S využitím všech výhod stroje ZAtopx a v kombinaci s vyspělým řídícím systémem BC–NELA a měničem ZAdypro se povedlo zrealizovat výtah s velmi vysokou úrovní komfortu jízdy.

Parametry realizovaného výtahu:

  • Jmenovitá nosnost: 300 kg
  • Jmenovitá rychlost: 1 m/s
  • Dopravní vzdálenost: 17 m

Provozní hodnoty pohonu ZAtopx BD132.21:

  • Kroutící moment: 105 Nm
  • Provozní proud: 10,3 A
  • Provozní výkon: 2,0 kW

Více informací


Ziehl-Abegg s.r.o. Brno
logo Ziehl-Abegg s.r.o. Brno

Výrobce širokého sortimentu axiálních, radiálních, diagonálních, tangenciálních ventilátorů, výtahových pohonů. Portfolio pokrývá požadavky OEM partnerů, výrobců vzduchotechnických, chladírenských zařízení, filtračních zařízení a technologických celků. ...

 
 
Reklama