Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kompaktní podstropní klimatizační jednotka MANDÍK - CPX

Firma Mandík a.s. uvádí na trh novou řadu kompaktních podstropních klimatizačních jednotek CPX se vzduchovými výkony od 500 do 4500 m3/h.

Kompaktní podstropní jednotka řady CPX s deskovým protiproudým rekuperátorem je určena pro centrální úpravu a dopravu až 450m3/ vzduchu v komerčních i průmyslových objektech. Složena je z již osvědčených prvků certifikované bezrámové konstrukce, požívaných i pro sestavné jednotky, což umožňuje dodržení nejvyšších tříd mechanické pevnosti, těsnosti a tepelně izolačních vlastností.

Zvuková neprůzvučnost vnějšího 50mm opláštění zaručuje akustickou pohodu v okolí jednotky, žádanou právě u vnitřní podstropní instalace v místech s pobytem lidí. Bezrámová konstrukce v kombinaci s dynamickým návrhem v programu AHUMAN, umožňuje vysokou variabilitu konfigurací jednotek, jejichž složení lze měnit dle požadavků projektu. Průřez je navíc vždy přizpůsoben požadovanému průtoku vzduchu.

Je možné volit zvlášť materiálové provedení a povrchové úpravy pro vnější a vnitřní stranu panelů, uložení vestaveb, vnitřní díly a koncové prvky. Obsluha jednotky CPX je zespodu, otevíratelnými dveřmi, ty mohou mít kolejnice, po kterých úplně uvolněný panel servisních dveří lze i posouvat. Je možné volit mezi kruhovými a hranatými přípojkami vzduchovodů, na kterých mohou být uzavírací klapky. Odvody kondenzátu jsou vyvedeny na boční stranu, jakož i přípojky médií a elektrického proudu.

Jednotky CPX jsou z výroby vybaveny systémem MaR, tedy zařízení typu Plug&Play. Rozvaděč je umístěn na boční stěně jednotky. Ovládání a parametrizace MaR jsou možné z PC, tabletu, smartphonu nebo přes displej z regulátoru.

Kompaktní podstropní klimatizační jednotka CPX


MANDÍK, a.s.
logo MANDÍK, a.s.

MANDÍK, a.s. je akciovou společností s působností v oblastech výroby vzduchotechniky a požárních prvků, průmyslového vytápění, tepelné techniky a klimatizačních jednotek. Je držitelem certifikátu vydaného dle ČSN EN ISO 9001:2001 a ČSN EN ISO 3834-2.

 
 
Reklama